Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP (Thailand)

In een notendop: MotoGP (Thailand)

MotoGP – Het was uiteindelijk Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) die de pole haalde na een episch duel met zijn achtervolgers. Quatararo ging dan nog wel onderuit in de gevreesde Turn 5 maar had de pole al veilig gesteld. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) kwam een tiende te kort en Marquez (al spectaculair gecrasht op vrijdag), moest vrede nemen met een derde plaats na een valpartij in Turn 5. Franco Morbidelli zette de andere Petronas Yamaha SRT op de vierde plaats, voor Danilo Petrucci (Ducati Team) en Jack Miller (Pramac Racing).

MotoGP – Marc Marquez kan morgen wereldkampioen worden, als hij de race wint. Maar ook een tweede, derde of vierde plaats zijn voldoende indien hij op elk van die posities eindigt voor Dovizioso. Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijkheden op de andere plaatsen indien Dovizioso meer dan twee plaatsen achter hem eindigt en het meest onwaarschijnlijke scenariois dat Marquez als 14de finisht en Dovizioso geen punten haalt.

Moto2 – De sessie begon op een natte piste en met een dreigende wolkbreuk. Maar uiteindelijk bleef de gevreesde regenbui uit en werd de pole uitgevochten op droge baan. Het werd een zaak voor Alex Marquez, snelste op de EG 0,0 Marc VDS met Tetsuta Nagashima (ONEXOX TKKR SAG Team) en Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) naast zich op de eerste rij. Een goede uitgangspositie voor Marquez die zijn belangrijkste tegenstanders achter zich laat met Augusto Fernandez op de zesde plaats en Tom Lüthi als achtste.

Moto3 – Een ongewone voorste rij voor de kleinste klasse waarin de Italiaan Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46) zijn allereerste pole pakte. Op de eerste rij vinden we verde Marcos Ramirez (Leopard Racing) en Albert Arenas (Gaviota Angel Nieto Team). De titelpretendenten vinden we iets verder terug met Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team) op de zesde startplek en Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing) als tiende.

 

(foto: motogp.com)