Home > Circuit > In een notendop: F.Renault Eurocup – FIA F2 – Indycar

In een notendop: F.Renault Eurocup – FIA F2 – Indycar

  • F.Renault Eurocup – Amaury Cordeel was een van de eersten op de baan in de eerste vrije training voor het treffen op Hockenheim. Voor MP Motorsport zette hij een 1’44″381, en dat bleek voldoende voor de besttijd want even later vielen de regendruppels al. Niemand deed dus nog beter en zo mocht Cordeel de tabellen aanvoeren voor Victor Martins (MP Motorsport, 1’45″931) en Caio Collet (R-Ace, 1’46″632). Een goede manier om in de kijker te rijden tijdens dit voorlaatste weekend van de Eurocup. Ugo De Wilde besloot als 15de in de regen.
  • F.Renault Eurocup – Het Belgische M2 Competition zet trouwens de Turk Cem Bolukbasi in. Bijzonder, want de jongeman was vooral onverslaanbaar in de… simracing competitie! Toegegeven, Cem heeft wat karting ervaring en testte ook al een F4 en F3 wagen. Voor zijn debuut in de Eurocup reed hij een 1’58” op Hockenheim, maar dan wel in de regen. Hij eindigde 16de van de 18 deelnemers.
  • FIA F2 – Juan Manuel Correa, zwaar gewond na het ongeval in Spa, is met succes geopereerd. Chirurgen redden zijn benen na een 17 uur durende operatie in Londen.
  • Indycar – Will Power en Scott Dixon reden op de ovaal van Indianapolis met twee wagens die werden uitgerust met het “aeroscreen”, het scherm dat de rijder moet beschermen. Er wordt nog steeds gediscussieerd over de implementatie en het tijdstip van invoering van dit element.

foto’s: wb & indycar.com