Home > Circuit > Karting > BIKC: Vieira, Stordeur, Huls en Mouoya zijn de laureaten 2019

BIKC: Vieira, Stordeur, Huls en Mouoya zijn de laureaten 2019

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_row _builder_version=”3.26.4″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″]

Een derde uitgave, een volgeboekt deelnemersveld, een exclusief in/outdoor parcours en buitengewoon wisselvallige weersomstandigheden… Zo zal deze editie 2019 ongetwijfeld geboekstaafd blijven.  

“Het is met zekerheid de mooiste editie van de afgelopen drie jaar  », glundert Michael Serwy, bestuurder van het BIKC. « Verenigingen als LCDK en Hola Lulu Racing hadden hun beste piloten afgevaardigd en die kregen niet alleen een zware onderlinge strijd, maar ook nog een hevig onweer te verwerken, tijdens de finales. Graag wil ik ook nog de  hele ploeg medewerkers van het Wavre Indoor Karting bedanken voor de creatie van deze fantastische en onuitgegeven piste, speciaal voor deze gelegenheid. Ja, 2019 zal zeker bijzondere herinneringen oproepen, vooral ook dankzij de goede verstandhouding tussen de rijders.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_image src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/10/unnamed.jpg” _builder_version=”3.26.4″][/et_pb_image][et_pb_image _builder_version=”3.26.4″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/10/unnamed-1.jpg”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″]

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″]

Master F40 : eindelijk Huls !

Door het ontbreken van Kris Cools, die een wedstrijd van de VLN betwistte, was het al snel duidelijk dat het tussen Alain Huls en Claudio Lanni zou gaan in de Master F40, de categorie waarin alleen piloten van 40 jaar en ouder kunnen deelnemen. Alain werd met drie overwinningen op vier wedstrijden de verdiende winnaar. Claudio Lanni strandde op slechts 7 punten van de winnaar en pakte zilver. Thierry Le Leu vervolledigt het podium. Bij de top vijf vinden we nog Alain Corbiau en Olivier Muraille.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″]

Junior : Mouoya als een oude rot in het vak

Vorig jaar al was Rayhan Mouoya de winnaar bij de Rookies, dit jaar toonde hij zijn klasse in de categorie Junior « new look ». De jonge Brusselaar gaf blijk van een verbazende zelfbeheersing en strategisch inzicht voor zijn leeftijd en pakte een nieuwe kroon. « Door het samensmelten van de beide categorieën, werd winnen veel moeilijker dit jaar. Maar dat maakt het ook veel mooier », glimlacht Rayhan. Benjamin Thiry troost zich met een overwinning in de eerste wedstrijd en het zilver in de eindstand. Minder fortuinlijk dan de vorige jaren, gaat Antoine Morlet dit keer met de bronzen plak naar huis.Als extra beloning, bovenop hun titel, mogen Filipe Vieira, Kilian Stordeur en Alain Huls de VW Fun Cup Evo3 in de kleuren van « BIKC by DRM-WRT & Kronos Events » besturen tijdens het Zolder Fun Festival op 12 en 13 oktober aanstaande. Rayhan Mouoya zal de belangen van TYS Racing verdedigen tijdens de finale van de IAME Series Benelux op de Karting des Fagnes van Mariembourg van 1 tot 3 november.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″]

Master Lite : Vieira, kwam terug, zag, en overwon

Hoewel een bekende naam in het 4-taktkarten, was het de eerste keer dat Filipe Vieira deelnam aan het BIKC «by RACB». De meest Belgische van alle Portugese piloten toonde zijn onvoorwaardelijk meesterschap door een Grand Chelem in de hoogste categorie Master Lite neer te zetten en dus een overwinning in alle vier de reeksen te behalen !
“Dat was alles behalve gemakkelijk. Ik moest de hele elite van het indoorkarten bekampen, en dat gaf heel wat pittige momenten”
, geeft de recente winnaar van de 24 Uren Karting van Francorchamps in alle bescheidenheid toe. Arnaud Teuwen, twaalf maanden geleden nog winnaar in de categorie Master Heavy, pakte dit jaar zilver. Ondanks een straf in de derde wedstrijd bleef hij in de eindafrekening nipt voor Dylan De Wolf, die het brons mee naar huis nam. De kampioen van 2017, Matts Breckpot, werd uiteindelijk vierde, waardoor Hola Lulu Racing zowaar de hele TOP 4 wegkaapte !

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″]

Master Heavy : Stordeur berekend

De mooiste strijd van de dag werd geleverd in Master Heavy, voorbehouden aan rijders, die al dan niet voorzien van ballast, de weegschaal voorbij de 100 kg duwen. We moesten tot de laatste wedstrijd wachten om de winnaar te kennen. Het was uiteindelijk vaste waarde Kilian Stordeur die in deze categorie met de zege aan de haal ging.
Deze Brabander bouwde zijn puntentotaal verstandig op doorheen de reeksen. “Alles was nochtans dramatisch begonnen met een crash in de eerste wedstrijd », vertelt de KMRS-piloot. « Maar alles ging steeds beter, en ik kon weer opklimmen in het klassement, gelukkig tot helemaal voorin. Ik ben erg blij om eindelijk mijn naam op het palmares van de BIKC te kunnen bijschrijven“. LCDK, die met een twintigtal piloten naar dit BIKC waren afgezakt, pakten met Nathan Raulier het zilver in de categorie Heavy. Als winnaar van de derde wedstrijd pakte Gilles Schutyser het brons.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.26.4″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/10/unnamed-2.jpg”][/et_pb_image][et_pb_image _builder_version=”3.26.4″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/10/unnamed-3.jpg”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.26.4″][et_pb_column _builder_version=”3.26.4″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″]

persbericht/foto’s: bikc – Vincent Maillen

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]