Home > #Hoofdnieuws > Eurocup Renault: Piastri titelfavoriet, De Wilde bezig aan degelijk seizoen

Eurocup Renault: Piastri titelfavoriet, De Wilde bezig aan degelijk seizoen

In Barcelona racen dit weekend ook de jonge wolven van de Formula Renault Eurocup, maar zij zijn nog niet aan de finale toe. Na de Catalaanse uitstap volgen immers nog Hockenheim en Abu Dhabi, later deze herfst. Oscar Piastri (R-ace GP) is de leider in het Franse eenzitterskampioenschap, maar ook Victor Martins (MP) en Alexander Smolyar (R-Ace GP) maken nog aanspraak op de titel. Van Belgische zijde maakt Ugo De Wilde (JD Motorsport), ondanks een seizoen met hoogtes en laagtes toch nog kans op een mooie ereplaats.

De Australiër Piastri won ondertussen zes van de veertien races, tegen twee voor Martins en voor Smolyar. Dat maakt van de 18-jarige man van Down Under de topfavoriet op de titel. Met Stoffel Vandoorne, Pierre Gasly en andere Nick De Vries op de recente erelijst kan u zelf invullen wat een titel in de eenzitterserie van Renault nog steeds betekent.

De Wilde degelijk

Van Belgische zijde is er Ugo De Wilde, die éénmaal won en in zeven andere wedstrijden de top-10 behaalde. De Wilde is zo nog steeds in de running voor een plek op het rookiepodium, met één punt minder dan de nummer drie, Joao Vieira en zestien minder dan Kush Maini. Caio Collet is op weg naar die titel. Er zijn overigens niet minder dan veertien rookies in het kampioenschap, dus De Wilde is zeker niet aan een slecht seizoen bezig. De Brusselaar is achtste algemeen, met mogelijk uitzicht op een top-6. Amaury Cordeel is tiende bij de rookies, met viermaal een top-10 klassering. Dit weekend staan weer twee races op het programma, één zaterdag en één zondag.