Home > VAS > Regularity > VAS: Holvoet en Albert zegevieren in Belgian Westhoek Classic

VAS: Holvoet en Albert zegevieren in Belgian Westhoek Classic

Dominique Holvoet en Yannick Albert schreven de Belgian Westhoek Classic op hun naam. Ze sloten vrijdag de openingsdag af aan de kop van de wedstrijd en konden hun voorsprong vrijwaren tot aan de finish op zaterdag.

Spannend was het wel want ze leverden met de Toyota Celica 1600 GT een duel met Frederik Vancraeynest en Guy Desmet dat de hele wedstrijd duurde. Maar het Opel GT duo zou na een foutje in het laatste deel nog wegzakken naar de derde podiumtrede. Hun tweede plaats werd ingenomen door de Ford Escort Mk1 RS1600 van de Nederlandse regularity specialisten Peter Naaktgeboren en Bart Den Hartog. Het podium in de moeilijke klasse “Expert” was zo volledig voor de Oldtimers. De winnaars bij de Youngtimers waren Nederlanders Joost Van de Klashorst en Peter Lutgendorf met een Saab 9-3.

En dan was er ook nog de klasse “Touring” waar na heel wat gereken (een gevolg van twee omleidingen en een resem normtijden) de zege toekwam aan de oldtimer Porsche 911 SC van Nic Papijn en Alexis D’Hooren, voor de Youngtimer VW Polo GT van Olivier Coppee en Pauline Robert. De Toertimer van Joris en Jochen Phlypo bezette de derde podiumtrede.

(foto: wb)