Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP in Aragon

In een notendop: MotoGP in Aragon

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

  • MotoGP – Deze keer liet Marc Marquez het in de kwalificatie niet allemaal aankomen op de laatste seconden. Al vroeg in de sessie zette hij zich aan kop van de tabellen en bleef deze keer met de Honda voor aan Quartararo met de klanten-Yamaha en Vinales met de fabrieks-Yamaha. Toen Vinales zich in de laatste ronde achter Marquez zette (die meer dan waarschijnlijk op weg was naar een polerecord) brak laatstgenoemde zijn run al snel af.
  • MotoGP – Bij KTM loopt de spoeling dun want na Zarco, in ongenade gevallen en “geparkeerd”, verdween ook Pol Espargaro na een kwalijke val in de vierde training en een daaruit resulterende gebroken pols. De 37-jarige Mika Kallio moet nu als enige de Oostenrijkse vlag hoog houden…
  • Moto2 – Alex Marquez (EG 0,0 MarcVDS Kalex) was de hele tijd bij de les en haalde uiteindelijk ook de pole voor zijn grootste concurrent Augusto Fernandez (FLEXBOX HP 40 Kalex), over alle sessies genomen misschien wel de snelste. Ook op de eerste rij, de onstuimige Brad Binder (Red Bull KTM Ajo). Ondertussen nemen de titelkansen voor Thomas Luhti verder af. De Zwitser zette de Dynavolt Intact GP Kalex slechts op de vijfde plaats.
  • Moto3 – Tatsuki Suzuki, Andrea Migno en Alonso Lopez toonden zich de snelsten in de vrije trainingen, maar het was Aron Canet (Sterilgarda Max KTM), tot dan toe op de achtergrond, die in de kwalificatie dan toch weer de pole pakte. Met Ai Ogura (Honda Asia) en Carlos Tatay (Fundacion Andreas Perez KTM) naast zich op de eerste rij doet hij een goede zaak want titelconcurrent Dalla Porta (Leopard Racing Honda) volgt pas op de 12de plaats.

    (foto: motogp.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]