Home > #Hoofdnieuws > Formule E: Racen in Indonesië

Formule E: Racen in Indonesië

Formule E heeft vandaag een nieuwe race aan de kalender toegevoegd. Op 6 juni 2020 zal de eerste ePrix van Jakarta (Indonesië) plaats vinden, op een circuit in het hartje van de stad nabij het nationaal monument.

Daardoor wordt er wat races in de kalender aangepast. Zo wordt de race in Berlijn die voor 30 mei gepland stond verschoven naar eind juni. De ePrix in New York gaat vermoedelijk plaatsvinden op 11 juli. Aan de dubbele seizoensfinale in Londen veranderd niets.

De kalender voor het aankomende seizoen van het ABB FIA Formula E Championship was al zeer speciaal maar de toevoeging van een extra race in Azië en Indonesië in het bijzonder is geweldig“, aldus chief championship officer Alberto Longo. “Indonesië heeft al affiniteit met de racerij. In het verleden werden races en evenementen georganiseerd en er komen rijders vandaan die de autosportladder beklommen hebben. Bovendien is het een opkomende markt voor elektrische voertuigen. Er wordt flink geïnvesteerd om meer elektrische voertuigen te produceren en de lucht in de steden schoner te maken. De Formule E wil een rol spelen in die positieve verandering.”