Home > #Hoofdnieuws > WRX: Rokas Baciuska leidt in Riga

WRX: Rokas Baciuska leidt in Riga

In Riga, Letland, zijn we dit weekend aan de negende en voorlaatste manche van het Wereldkampioenschap rallycross toe. Het is de Litouwer Rokas Baciuska die met zijn Renault Megane voor GC Kompetition leidt na de eerste dag.

Baciuska was in de eerste heat van zaterdag meteen de snelste van het pak en moest in de volgende heat enkel de Fin Niclas Grönholm (Hyundai i20), Anton Marklund en de Brit Liam Doran voor zich dulden. Na twee heats zien we dus Baciuska aan de leiding voor Grönholm en Anton Marklund, de Zweedse teamgenoot van Baciuska. De Noor Andreas Bakkerud, leider in het kampioenschap, vinden we met zijn Audi S1 terug op de vierde plek voor zijn rivaal Kevin Hansen (Peugeot 208). Voor de derde titelpretendent, Timmy Hansen, verliep de zaterdag heel wat moeizamer. Na een zevende plek in de eerste heat was hij tot de opgave gedwongen in de tweede heat, hij was het slachtoffer van het klassieke starttumult. De oudste van de Hansen-broers staat nu voorlopig vijftiende met 61 punten, dat zijn er even veel als onze landgenoot Guillaume De Ridder die veertiende staat.

Euro RX Supercars: Thomas Bryntesson leidt
Bij afwezigheid van de Zweed Robin Larsson, die reeds kampioen werd in Frankrijk, krijgen de overige rijders in deze klasse de kans om voor de winst te strijden. Het is de Noor Thomas Bryntesson die met zijn VW Polo voorlopig de stand aanvoert na een eerste en derde tijd. De Zweed Sebastian Eriksson, die begin juli nog de Zweedse WK-manche won, is tweede met de VW Beetle van Eklund Motorsport. De Fransman Jean-Baptiste Dubourg (Peugeot 208) is derde. Robin Larsson is overigens wel aanwezig in Riga, maar dan als deelnemer in het WK, waar hij mee een hoofdrol speelde in reeks twee bij het incident met Timmy Hansen (zie hierboven) waarvoor de kersverse Europese kampioen later bestratft werd.

Euro RX Super1600: Volland Racing regeert
In Super1600 zien we drie Russische Audi-rijders van Volland Racing bovenaan. Het is Aydar Nuriev die na drie reeksen leidt voor Yuri Belevskiy en Artur Egorov.

Zondagvoormiddag worden de resterende reeksen verreden waarna het tijd is voor de finales.

(foto’s J Dingenen)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring