Home > #Hoofdnieuws > Blancpain Sprint: titel voor Mapelli en Caldarelli in Lamborghini

Blancpain Sprint: titel voor Mapelli en Caldarelli in Lamborghini

Na een uiterst spannende laatste race in Hongarije zijn de Italianen Marco Mapelli en Andrea Caldarelli de nieuwe kampioenen in de Blancpain GT Sprint of Blancpain GT World Challenge Europe. Het is ook een triomf voor hun team, Orange 1 FFF Racing Team Lamborghini, dat bij zijn debuut in Europa de rijderstitel in Pro en Pro/Am wint.

Marco Mapelli en Andrea Caldarelli werden vierde in de laatste wedstrijd op de Hungaroring, na een schitterende inhaalrace. Gestart van op de zevende startrij, strandden ze op een seconde van het podium en hun directe rivalen, Luc Stolz en Marc Engel in de Black Falcon Mercedes. Beide teams komen op evenveel punten uit, maar één zege meer voor de Lamborghini-rijders vertaalt zich in de titel. Voor Andrea Caldarelli is het de tweede bekroning na de winst in de Blancpain Endurance in 2017, ook toen al met Lamborghini. De zege in Hongarije was voor Raffaele Marciello en Vincent Abril, in de AKKA ASP Mercedes AMG-GT. Het Franse team pakt de titel bij de teams.

De titel in Pro/Am gaat dus naar Phil Keen en Hiroshi Hamaguchi (FFF Lamborghini) en Nico Bastian en Thomas Neubeuer doen het met Mercedes in de Silver Cup. Voor de Belgen werd het een dramatisch jaar, met voor het eerst sinds mensenheugenis geen titel voor WRT Audi en alweer een verloren weekend voor Dries Vanthoor, maar evengoed voor Fred Vervisch, beide in een Audi. Charles Weerts werd in deze afsluiter zevende algemeen en Louis Machiels (AF Corse Audi) stond voor de tweede maal als derde op het podium in Pro/Am.