Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F1 en F3 op Monza

In een notendop: F1 en F3 op Monza

  • F1 vrije training 3 – In de derde vrije training op Monza was het deze keer Sebastian Vettel die de besttijd verzorgde voor Ferrari. Met 1:20.294 plaatste hij zich voor de Red Bull van Max Verstappen (+0.032) en de Mercedes van Valtteri Bottas (+0.109). Achter dit snelle trio volgden nog Charles Leclerc (Ferrari), Daniel Ricciardo (Renault), Lewis Hamilton(Mercedes), Nico Hulkenberg (Renault), Alexander Albon (Red Bull Racing), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo Racing) en Daniil Kvyat (Toro Rosso) om de top 10 volledig te maken. En allen binnen dezelfde seconde.
  • FIA F3 race1 – Meerdere bestraffingen na de kwalificatie maakten van de startgrid ietwat een rommeltje. Maar uiteindelijk was het Prema die als team het beste omgingen met de situatie. Robert Shwartzman kwam als winnaar over de streep, zijn teamgenoten Marcus Armstrong en Jehan Daruvala moesten genoegen nemen met de overige podiumplaatsen. Na het uitrukken van de safety car voor het incident met Peroni (dat u hier kan zien), hadden ze niet meer de mogelijkheid om Shwartzman aan te vallen.
  • FIA F3 Het Peroni incident – De boordsteen (een “slapende politieman”) waarop Peroni zijn vlucht nam werd door de raceleiding ondertussen verwijderd, hij werd trouwens door de impact verpulverd. De betreffende drempel werd jaren geleden op vraag van Charlie Whiting geplaatst om de Porsche Supercup wagens te verhinderen buiten de piste te gaan. Dat leren we uit de Transalpijnse media. Hoeveel geluk Peroni had werd duidelijk achteraf. Hij raakte de vangrail met de HALO. De rijder werd afgevoerd ter controle omdat hij met zijn hoofd de HALO had geraakt, maar zou volgens berichten OK zijn.

(foto: premaracing.com)