Home > Circuit > In een notendop: F2 – F3 – Supercup op Monza

In een notendop: F2 – F3 – Supercup op Monza

  • Formule 3 kwalificatie – Christian Lundgaard haalde de pole voor de F3 race op Monza, het was zijn tweede pole dit seizoen. In een felbevochten sessie, waarbij de besttijd wel tien maal van handen wisselde toen de baan opdroogde na een regenbui, was de Deen de betere voor de Prema rijders Marcus Armstrong en Robert Shwartzman, die ook al de snelste was in de vrije training.
  • Formule 2 kwalificatie – Callum Ilott haalde voor Sauber Junior Team by Charouz de pole in een emotionele sessie voor de F2. De Chinees Zhou en de Rus Mazepin bezetten de plaatsen twee en drie. Ilott haalde zijn tijd vroeg in de sessie voordat die geteisterd werd door een regenbui. Kampioenschapsleider Nyck De Vries, aanvankelijk vierde, werd gediskwalificeerd omdat hij het vereiste brandstofstaal niet kon voorleggen aan de FIA. Hij zal starten maar op een positie die de stewards nog zullen bepalen.
  • Formule 2 Correa – De ouders van de Amerikaan Correa, die betrokken was bij het dodelijke ongeval op Spa, brachten zelf een communiqué uit over de toestand van hun zoon. Juan Manuel Correa werd na het ongeval naar Londen overgebracht. Daar wordt hij nu in een kunstmatige coma gehouden. Juan Carlos en Maria Correa zeggen dat de toestand van hun zoon “kritiek maar stabiel is”.
  • Porsche Supercup – De Deen Mikkel O. Pedersen (Dinamic Motorsport) was gisteren de snelste in de vrije training voor de Porsche Supercup. Deze namiddag hebben zij hun kwalificatietraining.

(foto: fiaformula2.com/credit: LAT)