Home > #Hoofdnieuws > Formula E: de pre-season testen in Valencia

Formula E: de pre-season testen in Valencia

Nadat Jean-Eric Vergne van DS Techeetah in juli zijn tweede titel in New York behaalde, hebben de teams in het ABB FIA Formule E-kampioenschap achter de schermen druk gewerkt aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de volledig elektrische serie. Voorafgaand aan de seizoensopener in Saoedi-Arabië op 22 november, kijken we uit naar de testen voor de start van het seizoen op het Ricardo Tormo-circuit in Valencia, Spanje van 15 tot 18 oktober.

Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde lay-out als voorgaande seizoenen. Elke dag zal er getest worden, met uitzondering van donderdag 17 oktober. Alle 12 teams en 24 auto’s inclusief rijders komen in actie voor de eerste en de laatste keer, voor de seizoensopener in Saoedi-Arabië op 22 november. Elke dag zal worden onderverdeeld in twee sessies, met een ochtendrun die plaatsvindt van 09:00 – 12:00 uur en een middagsessie tussen 14:00 – 17:00 uur.

Nieuwkomers Porsche en Mercedes-Benz EQ maken de line-up compleet. Dit seizoen zal het meest complete en competitieve zijn in de geschiedenis van de serie, met 12 teams die het tegen elkaar opnemen in de straten van ’s werelds meest vooruitstrevende steden.

De pre-season tests zullen enkel toegankelijk zijn voor geaccrediteerde media en dus niet voor het grote publiek.