Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend komt het F1-circus, met inbegrip van de F2, F3 en Porsche Supercup richting onze Ardennen. Het weekend kondigt zich bijzonder zonnig aan en dus lijkt een nieuwe show van Lewis Hamilton niet uitgesloten, al zal het Oranje-leger daar misschien anders over denken. Maar dat is niet de enige autosport dit weekend!

In Silverstone start immers een nieuw seizoen van het FIA WEC, het tweede dat niet meer de gewone kalender volgt en hopelijk het laatste met een relatief zwak deelnemersveld. Toyota neemt het op tegen Rebellion en Ginetta, terwijl in GTE we afscheid nemen van BMW en Ford, wat ook daar een kleine leegte achterlaat. Het is nu wachten op de nieuwe regels, teams en een revival van het uithoudingskampioenschap. In Silverstone is er van Belgische zijde Maxime Martin bij Aston Martin, en in de ELMS zien we Sam Dejonghe in LMP3. De ELMS heeft overigens wel een kwalitatief en evenwichtig deelnemersveld.

Alsof dat nog niet voldoende is, is er het WK Rallycross in Frankrijk en een zeer sterk bezette meeting van de Blancpain Series op de Nürburgring. Naast de Blancpain GT World Challenge Europe, is er ook de finale van de Europese GT4, de Duitse manche van de Formula Renault Eurocup en de Lamborghini Super Trofeo. Veel Belgen zijn er ook aan het werk, maar daarover later meer.

Vermelden we ook de 24 Uur van Barcelona in de Creventic Series en de IndyCar in Portland, de voorlaatste manche van het seizoen. Regionaal is er de Houtlandslalom in Torhout.

(foto: W.Bouchez)

http://www.autosportwereld.be/2019/08/20/creventic-24-wim-spinoy-maakt-debuut-in-gt3/