Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP (Silverstone) – Moto2 – Moto3

In een notendop: MotoGP (Silverstone) – Moto2 – Moto3

  • MotoGP – Het werd een felbevochten kwalificatiesessie voor de toppers in de discipline. Fabio Quartararo leek met de privĂ© Petronas Yamaha en 1’58″612 lang de beste kaarten in handen te hebben. Zoals wel eens durft te gebeuren viel de beslissing weeral in de allerlaatste minuut en de allerlaatste ronde. Valentino Rossi op de fabrieks Yamaha zette aan voor een snelle ronde maar Marc Marquez ging met de Honda al snel in de achtervolging. Rossi moest zijn ronde afmaken en Marquez had de snelle Italiaan als doelwit in het vizier. Marquez kwam over de lijn met een spectaculaire 1’58″168, Rossi strandde op 0.428 seconde. Jack Miller zette zich nog in extremis op de eerste rij en duwde Quartararo naar een vierde positie.
  • Moto 2 – Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS Kalex) zette al snel een degelijke 2’04″374 op Hij ziet morgen naast zich Jorge Navarro (Campetella Speed Up) en Augusto Fernandez (FLEXBOX HP 40 Kalex) op een volledig Spaanse eerste rij. Zijn naaste achtervolger in het kampioenschap, de Zwitser Luthi, kwam laat in de sessie nog ten val en raakte niet verder dan een 12de plaats.
  • Moto 3 – Het werd Tony Arbolino (VNE Snipers Honda), ook al prominent aanwezig in de vrije trainingen, die de pole zette. Een late aanval van het peloton in de slotfase van de kwalificatiesessie kon hem niet meer van de eerste plaats halen. Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing Honda) en Raul Fernandez (Sama Qatar Angel Nieto Team KTM) vergezellen hem morgen op de eerste rij.

(foto: motogp.com)