Home > Rally > ERC > ERC: Kopecky nu in een zetel in Barum Rally

ERC: Kopecky nu in een zetel in Barum Rally

En daar is hij dan. Mister Barum zelve, Jan Kopecky. Met twee gerichte aanvallen, op twee proeven, sloeg Jan Kopecky met zijn Skoda Fabia R5 EVO het gat. En de achtervolgers, die reden lek!

Lang wachtte de Tsjech niet om de aanval te plaatsen op Aleksey Lukyanuk en de Citroën DS3 R5. Besttijden op Březová en Halenkovice, een tweede tijd achter Gryazin op Semetín, het was voldoende voor Kopecky om de leiding over te nemen. En Lukyanuk, die liep in de achtervolging aan tegen het onvermijdelijke: lekke band op Halenkovice. Het betekent dat Jan Kopecky op het ogenblik in een zetel zit en op weg gaat naar zijn vijfde opeenvolgende overwinning in de Barum. De concurrentie hinkt immers ver achterop met de Skoda Fabia R5’s van zijn landgenoot Filip Mareš op 57 seconden achterstand, nipt voor Chris Ingram op iets meer dan 58 seconden.

Grégoire Munster is ondertussen aangekomen op de 37ste plaats met de ADAC Opel Adam R2. In de ERC3 Junior tussenstand houdt hij voorlopig vast aan een achtste positie, 1’58” achter de Spaanse leider Efren Llarena op Peugeot 208 R2. In ERC2 houdt Andrea Nucita met de FIAT Abarth 124 Spider de Argentijn Alonso (EVO X) af.

Morgen kent de rally zijn ontknoping

(foto: fiaerc.com)