Home > #Hoofdnieuws > Euro RX: Larsson en Nuriev leiden in Buxtehude

Euro RX: Larsson en Nuriev leiden in Buxtehude

Op de Estering in het Duitse stadje Buxtehude nabij Hamburg werd vandaag de eerste dag afgewerkt van de vierde ronde van het Europese kampioenschap rallycross. Het is de eerste maal sinds 2013 dat er een aparte manche van het Europese kampioenschap wordt verreden. De voorbije jaren gebeurde dat telkens als support-act voor het Wereldkampioenschap.

Op de Estering werkten de Supercar- en Super1600-rijders vandaag dus hun eerste twee van vier kwalificatie-reeksen af en het zijn de Zweed Robin Larsson en de Rus Aydar Nuriev die met hun Audi respectievelijk leiden in de klasse Supercars en Super1600.

Bij de Supercars stond er geen maat op Robin Larsson (Audi S1) die de eerste twee heats wist te winnen. In de eerste reeks was het zijn landgenoot Pontus Tidemand die met de VW Beetle van Eklund Motorsport het dichtst in de buurt kwam, maar dat was op zo’n anderhalve seconde, een enorme achterstand in rallycross. In zijn volgende heat deed Larsson nog straffer door een kleine drie seconden voor de Noor Sondre Evjen (VW Polo) te blijven. Na twee heats leidt Larsson voor Evjen en de Duitser René Munnich die met zijn Seat Ibiza op regelmaat voorlopig derde staat.

Naar het voorbeeld van Larsson bij de Supercars wist de Rus Aydar Nuriev met zijn Audi A1 de twee reeksen in Super1600 te winnen. Zijn landgenoot Egor Sanin (Renault Twingo) legde tweemaal beslag op de tweede plek. In die volgorde bekleden de heren uiteraard ook de voorlopige rangschikking. De Noor Marius Bermingrud is derde met zijn Skoda Fabia.

Zondag worden de derde en vierde reeks in de voormiddag afgewerkt vooraleer de finales in de namiddag worden verreden.

(foto’s J Dingenen)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland