Home > Rally > Divers > WRC: M-Sport kijkt naar de toekomst

WRC: M-Sport kijkt naar de toekomst

De CEO van M-Sport, Malcolm Wilson, maakt zich op voor de viering van zijn 40 jaar in de rallybusiness. De medewerkers van het bedrijf in Cockermouth kijken uit naar de toekomst met de eindfase in de bouw van een geavanceerd Evaluation Centre op de terreinen van Dovenby Hall Estate.

Het miljoenenproject bevat een testbaan van 2,5 kilometer (die werd afgewerkt in 2017). Ze bevat een rechte lijn van 750 meter, een pad met lage weerstand over 70 meter en een verscheidenheid aan bochten om de nieuwste technologie te kunnen testen, alles volgens FIA normen. Nu wordt er gewerkt aan een eigen atelier en een congrescentrum en een ruimte van 10.723 vierkante meter die M-Sport in staat zal stellen om constructeurs uit de industrie te kunnen onthalen die een plaats zoeken om hoogtechnologische oplossingen te ontwerpen en te testen.

Toen ik 40 jaar geleden begon met het bedrijf kon ik nooit dromen dat we zouden evolueren tot wat het vandaag de dag is. Ik dacht niet dat we ooit Dovenby Hall zouden ontgroeien. Maar kijk, hier zijn we dan, te midden de gebouwen van het M Sport Evaluation Centre. Een centrum voor het beste wat er op ingenieursgebied bestaat en dat na ontwikkeling zal groeien naar een business die 200 jobs zal redden en er nog 100 zal bij creëren. Het was altijd belangrijk om alles in Cumbrië te houden en met de investeringen van Cumbria LEP konden we dit bereiken. Deze unieke locatie, het M-Sport Evaluation Centre is enig in zijn soort in Groot-Brittannië, zal ons toelaten de wereldleiders in automobieltechnologie te helpen hun projecten en ontwerpen te ontwikkelen, tot de productie toe”, aldus M-Sport Managing Director, Malcolm Wilson.

Voor de financiering kon M-Sport rekenen op steun van de Britse overheid en van de Cumbria LEP investeringsgroep.

(foto: M-Sport)