Home > Circuit > Zolder 24: Leuvenaar met snelle Norma M20FC van Dediche Racing enkel gestopt door pech!

Zolder 24: Leuvenaar met snelle Norma M20FC van Dediche Racing enkel gestopt door pech!

Steve Vanbellingen is en blijft één van de autosporttoppers in ons land. De Leuvenaar is ondertussen al meer dan dertig jaar een vaste waarde op rallywegen of op circuit en behaalde in die tijd heel wat mooie zeges en titels. Voor Steve Vanbellingen is één van de belangrijkste afspraken, zo niet de belangrijkste afspraak van het seizoen, de 24 Uur van Zolder. Jarenlang startte Vanbellingen met een dak boven zijn hoofd in de zware wedstrijd, maar dit seizoen deed hij het zonder. Vanbellingen koos voor de Norma M20FC van Deldiche Racing samen met Luc De Cock, ex-winnaar Tim Verbergt en Tim Joosen. Jammer genoeg was dame Fortuna niet op de afspraak, want de wagen van het kwartet raakte beschadigd na een race-incident en wat volgde was een inhaalrace met als doel om de finish te behalen. De 24 Uur van Zolder is niet de meest bekende uithoudingsrace in de wereld, maar wel de hardste, dat bleek nog maar eens tijdens de editie 2019.

Voor Vanbellingen was het een première, een primeur in de letterlijke zin van het woord. Nog nooit had de Leuvenaar met een open prototype gereden en zeker niet in de uithoudingsrace in Midden-Limburg. Tot dusver waren Volvo, BMW en Porsche de wapens geweest van de voormalige Belgische toerwagenkampioen, en nu werd het dus Norma. Steve Vanbellingen paste zich wonderwel aan en ondanks het resultaat dat sportief gezien tegenviel, werd de samenwerking met Deldiche Racing een succes.

Luc De Cock, een van zijn teamgenoten, en mede de drijvende kracht achter het team, verwoordde het zeer treffend: “Steve is een enorme verrassing voor ons. Het is een vakman, een professionele rijder die perfect in ons team past. Van de eerste meter heeft hij de zaken prefect aangepakt en hij draaide ook zonder één valse noot mee in het team.

Steve Vanbellingen zelf was uiteraard ontgoocheld over het resultaat, maar “wat Luc zegt doet plezier, ik voelde me ook erg goed in dit team en niemand treft schuld aan het race-incident waarbij mijn teamgenoot verrast werd door twee wagens die onder gele vlag te bruusk vertraagden. Het team heeft vervolgens de auto zo goed als kon weer de piste op gekregen en tijdens de nacht liep de Norma als een klok. ’s Middags hebben we er dan voor gekozen om enkel nog te focussen op de finishvlag. Voor het team zijn de punten nog van belang in de optiek van het kampioenschap.

Steve Vanbellingen zal over afzienbare tijd zijn plannen voor het najaar bekend maken, een najaar dat opnieuw op rallywegen en circuit zal plaatsvinden.

(persbericht)