Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP (Oostenrijk)

In een notendop: MotoGP (Oostenrijk)

  • MotoGP – Het werd een beklijvend duel tussen de twee zwaargewichten van dit moment. Marc Marquez zette de Honda snel aan kop maar Dovozioso hield met de Ducati gelijke tred. Daarna pakte hij over om te merken dat ook Marquez geen duimbreed toegaf. Marquez nam opnieuw over op drie rondes voor het einde maar het was Dovizioso die na heel wat binnen- en buitenbocht doorsteekpasjes uiteindelijk het voordeel haalde in de laatste bocht van de laatste ronde. Het was millimeterwerk maar “Dovi” speelde het klaar. Quartararo ging in het begin van de race even aan de leiding maar zag toen de hoofdrolspelers langskomen. Toch hield hij met zijn Petronas privĂ©-Yamaha de fabrieksmachines van Rossi en Vinales achter zich. Marquez houdt nog altijd 58 punten voorsprong in de WK tussenstand op Dovizioso maar greep weer naast de zege in Oostenrijk, een Grand Prix die hij vreemd genoeg…nooit won.
  • Moto2 – Het was Brad Binder, de Zuid-Afrikaanse KTM thuisrijder, die het beste weg was bij het groene licht en hij slaagde erin een gat van een kleine seconde vrij te houden. Poleman Nagashima werd al na enkele ronden onderuit gekegeld door de Spanjaard Vierge. Vele vedetten mispakten zich in deze wedstrijd. Zo ging Gardner onderuit in de achtervolging op de leider en ramde Marini nog Bastianini van de baan toen Marini de motor verloor in een remzone. Dat kwam allemaal ten gunste aan Binder, die de stelselmatig opgeklommen Alex Marquez achter zich hield. Navarro kwam als derde over de finish.
  • Moto3 – Romano Fenati en Tony Arbolino maakten er een VNE Snipers dubbelslag van in Oostenrijk op een baan met een mooi opgedroogde rijlijn. De beide Italianen kwamen goed weg bij de start, wisselden geregeld van positie maar harkten op een bepaald moment ook een voorsprong van vier seconden bij elkaar. De zege werd dus veiliggesteld met Fenati (zijn eerste winst sinds 2017) voor Arbolino en poleman McPhee op de derde podiumtrede.

(foto: motogp.com)