Home > Moto > Internationaal > Moto E: mooie tweede plaats voor Siméon

Moto E: mooie tweede plaats voor Siméon

Onze landgenoot Xavier Siméon haalde zondagochtend de tweede plaats in de wedstrijd voor de Moto E op een natte Red Bull Ring. De zege ging naar de Fransman Di Meglio.

Dan toch geen zege voor Xavier Siméon en Reale Avintia. Siméon ging aanvankelijk wel aan de leiding op een opdrogende, maar nog steeds aardig natte baan, maar poleman Mike Di Meglio pakte in Turn 3 alweer over. Daarna kreeg Siméon zijn teamgenoot Granado achter zich en moest deze voor laten gaan. Granado zette de aanval in op Di Meglio, klom naar de leiding maar nam blijkbaar meer hooi op zijn vork dan hij aankon. De Braziliaan crashte in leidende positie. Ondertussen had Siméon ook de Spanjaard Hector Garzo over zich gekregen maar ook Garzo was iets te onstuimig op de natte baan en schoof onderuit. De podiumplaatsen waren daarmee verdeeld met een zege voor Mike Di Meglio, voor Xavier Siméon en een Bradley Smith, mooi teruggekomen na problemen in de aanvangsfase.

Dit waren moeilijke omstandigheden“, vertelde Siméon na de race. “Het was mijn eerste keer in de regen, op regenbanden en de eerste maal dat we deze banden gebruikten. Best wel een moeilijke oefening zonder voorafgaande test en dus zonder feedback!” (n.v.d.r.: Moto E krijgt in tegenstelling tot bvb. MotoGP geen warm-up). “Ik deed het goed, vond ik zelf. Voor mij gingen er twee af. Het was moeilijk om in deze omstandigheden snel op het race ritme te zitten“, aldus Siméon.

In het kampioenschap staat na twee van de vijf races Di Meglio met 41 punten aan de leiding, voor Bradley Smith (36) en Xavier Siméon (29). Er volgen nog drie races met een dubbele afspraak op Misano en een finale op Valencia.

(foto: esponsorama.ad)