Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Krafft Racing leidt, Norma niet probleemloos

Zolder 24: Krafft Racing leidt, Norma niet probleemloos

Na vier uur racen in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder blijft de Krafft Racing Norma #11 de troepen aanvoeren, maar de populaire proto’s komen na hier en daar wat tegenslag toch lichtjes onder druk.

Giorgio Maggi nam het stuur over van Bert Longin op de #11 en gaat autoritair aan de leiding in een race die bol staat van de incidenten en doorrijstraffen. Onder meer de Norma #1 van Russel Racing en de #110 van Deldiche Racing werden bestraft en vinden we terug op respectievelijk de tweede en achtste plaats.

De Zwitserse Norma #67 van T2 Racing is nu derde, gevolgd door de GHK Norma #66 van Guy Verheyen, een wagen die ook al een keertje extra naar de pits moest wegens een bestraffing.

Leider in de grindbak

De leiding was lang in handen van de #2 Norma van McDonald´s Racing, maar François Bouillon ging na goed drie uur wedstrijd in de fout. Niet veel later stond de #111 Deldiche Norma stil langs de kant van de baan, maar ook Tim Verbergt kon behoorlijk snel opnieuw op pad. De Mcdo Norma doet volop mee voor het podium, maar de Norma van Deldiche Racing kende meerdere elektronische problemen alvorens in een aanrijding betrokken te raken, met veel tijdverlies als gevolg.

Nicolas Saelens stapte rond de klok van acht in de #99 Porsche van Belgium Racing en voert als zesde algemeen het GT-klassement en Belcar 2 aan. De WCB Lamborghini #999 van Yannick Hoogaers leidt in Belcar 3, terwijl de Veidec Mercedes GT4 #93 van Sven Van Laere nu leider is in Belcar 4.

De tweede Mercedes van dat team, de #22 van Wim Spinoy, raakte betrokken in een aanrijding met de leidende BMW in Belcar 5, die van Jochen Stevens. Een lange neutralisatie was het gevolg en Stevens verloor de leiding in de klasse aan de Küpper Racing BMW met het startnummer 42. Gregory Eyckmans gaat ondertussen aan de leiding in Belcar 6 in de BMW van JJ Motorsport/Xwift Racing.

Foto’s © Kristof Vanderstraeten / Tino Jacobs

You may also like
Belcar 2023: Alnimax met BMW M4 GT4
Belcar 2023: Priconracing komt weer naar Belcar Endurance Championship
Belcar Sprint Cup: wat brengt 2023?
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt