Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Longin en Norma leiden na eerste uur

Zolder 24: Longin en Norma leiden na eerste uur

Norma domineert het klassement na het eerste uur in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Na een goede start van Sam Dejonghe in de #110 Deldiche Norma, is het Bert Longin met de Krafft Racing #11 die het veld aanvoert.

Al tijdens de eerste doortocht in de chicane ging het fout voor de Lamborghini van Jimmy De Breucker, die in de rondte ging en ondertussen opnieuw de top-15 is binnengekomen. “Ik heb hier 750 VIP-gasten en dat maakt het niet eenvoudig om het rijden en het zakelijke te combineren”, vertelde De Breucker nog net voor de start. Kort na het einde van het eerste uur stond de Lambo opnieuw in de grindbak.

Tim Joosen heeft met de tweede Deldiche Norma #111 de derde plek in handen, terwijl Koen De Wit ondanks een vroege drive through in de McDo Norma #2 is opgeklommen naar de vierde plaats. In GT en Belcar 2 is het Dylan Derdaele die in de Belgium Racing Porsche #99 met een achtste plaats algemeen de leiding heeft genomen. Net daarachter ligt de VR Racing Mustang van Tom Van Rompuy, de leider in Belcar 3.

Kenneth Heyer voert met de Veidec Mercedes het GT4-klassement in Belcar 4 aan, terwijl Jochen Stevens met de BMW #475 het eerste uur als leider is doorgekomen in Belcar 5. In de zesde klasse leidt de BMW van JJ Motorsport met Pieter Denys achter het stuur.

Foto © Jens Mommens

You may also like
Belcar 2023: Alnimax met BMW M4 GT4
Belcar 2023: Priconracing komt weer naar Belcar Endurance Championship
Belcar Sprint Cup: wat brengt 2023?
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt