Home > Circuit > Zolder 24: toch geen 40 wagens aan de start door pech bij VGL

Zolder 24: toch geen 40 wagens aan de start door pech bij VGL

Voor het team van VGL Racing is de 24 Uur van Zolder nog voor de start al afgelopen. Door een scheur in een motoronderdeel van hun Saker RAPX moeten Joël Uylenbroeck en zijn teamgenoten noodgedwongen de handdoek gooien. Zo verschijnen er straks slechts 39 wagens aan de start. Deze ochtend werd ook al de warm-up afgewerkt, waar Krafft Racing (Norma) de snelste tijd neerzette.

De Norma waren weer alomtegenwoordig bovenaan het klassement. Na Krafft Racing (Longin-Longin-Corten-Maggi) zorgden Mc Donald’s Racing Team (De Wit-Bouillon-Cools-Vervisch) en Deldiche Racing (Dejonghe-Boonen-Piessens) voor het Norma-podium in Belcar 1. De polesitter van de 24 Uur van Zolder, Russel Racing, eindigde als zesde.

Belgium Racing (Porsche 991) was op een tiende plaats de snelste van het Belcar 2. De Lamborghini Super Trofeo van WCB Racing Team by Leipert Motorsport (Belcar 3) kon het dichtst aanleunen bij de Norma deze ochtend. Zij eindigden op een zesde plaats (+1,875 seconden). De 24 Uur van Zolder gaan deze middag om 16 uur van start.

You may also like
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de signeersessie door de lens van Roel, Joachim en Benny