Home > #Hoofdnieuws > F1 Hongarije: Hamilton klopt Verstappen na heerlijke race

F1 Hongarije: Hamilton klopt Verstappen na heerlijke race

Ook de Grote Prijs Formule 1 van Hongarije was opnieuw een leuk kijkstuk met vooral een mooi gevecht tussen winnaar Lewis Hamilton (Mercedes) en Red Bull-rijder Max Verstappen.

Polesitter Verstappen, vorige week nog winnaar in Hockenheim, leek op weg naar zijn tweede opeenvolgende overwinning maar een knappe strategische actie van Mercedes gooide roet in het eten. Verstappen bleef op de harde band, terwijl Hamilton nog terugkeerde naar de medium en op die manier de kloof met de Nederlander kon dichten.

Eén poging op enkele ronden voor het einde met DRS volstond voor de Britse wereldkampioen om de leiding over te nemen. Verstappen besloot daarna te gaan pitten voor de zachte band en reed zo nog de snelste ronde in de wedstrijd.

Ook Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc vochten een mooi duel uit en finishten als derde en vierde. Valtteri Bottas (Mercedes) kwam na een lichte aanrijding met zijn teamgenoot Hamilton in de openingsronde niet verder dan de achtste plaats en ziet zijn achterstand op Hamilton in het WK groeien tot 62 (!) punten.

Carlos Sainz bezorgde McLaren de punten van de vijfde plek en bleef Red Bull-rijder Pierre Gasly en de Alfa Romeo van Kimi Raikkonen voor. Achter Bottas scoorden Lando Norris (McLaren) en Alexander Albon (Toro Rosso) de resterende punten.

Foto © Mercedes AMG F1/Wolfang Wilhelm

You may also like
In een notendop: GT
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal