Home > Circuit > VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED op zoek naar zege in 24 Uur van Zolder

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED op zoek naar zege in 24 Uur van Zolder

Het Belcar Endurance Championship is tijdens het weekend van 10 en 11 augustus te gast op de omloop van Zolder voor de 24 Uur van Zolder, de grootste uithoudingsrace in het noorden van ons land. In tegenstelling tot de internationale wedstrijd die de Total 24 Hours of Spa is, blijft de 24 Uur van Zolder het uithangbord bij uitstek voor de nationale autosport en het Belcar Endurance kampioenschap. VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED, za dus ook op de belangrijkste afspraak van het seizoen zijn en dat met twee topwagens, de beide Mercedes AMG-GT4, in de klasse GT4. Topwagens vereisen toprijders en dus doet VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED beroep op twee kwarteten met een mix van ervaring en snelheid. In de groene Mercedes AMG-GT4 vinden we Wim Spinoy, Kenneth Heyer, Christiaan Frankenhout en Hendrik Still. Terwijl in de rode bolide Michaël Cool, Bart Van Samang, Sven Van Laere en Johan Vannerum plaats zullen nemen. De beide wagens komen uit in de klasse GT4, waar voor de dubbele race rond de klok heel wat concurrentie zal aanwezig zijn.    

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED heeft zijn start niet gemist dit seizoen, met vier poleposities en vier zeges in evenveel wedstrijden. Het team wil die tendens ook tijdens de 24 Uur van Zolder verderzetten.

Wim Spinoy: “De 24 Uur van Zolder is een zeer belangrijke race, in alle opzichten. Sportief zijn er dubbele punten te verdienen en wij willen onze plaats in het kampioenschap, ook algemeen, met hand en tand verdedigen. We staan op dit ogenblik virtueel op het podium in de algemene stand, een plaats die ik zeker zou willen behouden omdat de wagens voor en achter ons op papier veel sneller zijn en dat geeft meteen aan hoe sterk onze nieuwe formatie is. Uiteraard is ook de titel in de klasse belangrijk, en ook daar zal de 24 Uur van Zolder een cruciale rol spelen.

Kenneth Heyer: “Maar naast het sportieve aspect, is er ook de extra sportieve zijde van deze wedstrijd. Er komt heel wat publiek op af, waaronder veel VIP’s en dat zorgt voor een stevige marketingwaarde. De race is ook via diverse media uitgebreid te volgen en maakt nog altijd heel wat los bij veel mensen. Voor ons team en ook voor de hoofdsponsor, VEIDEC, is de race dus uiterst belangrijk.”

Bart Van Samang: “Ik heb jaren met een ander merk de 24 Uur van Zolder gereden en maak nu de overstap naar Mercedes-AMG. Onze wagen is perfect voor het zware werk, want Zolder is misschien wel de zwaarste uithoudingsrace in de wereld. Er wordt meer geremd en geschakeld dan in welke wedstrijd ook en de machines, maar ook de rijders zien behoorlijk af. Ik vind het een schitterende uitdaging, een uitdaging die ik met plezier aanga.

Michaël Cool: “Ik kom uit de kartingwereld en daar ging het toch meestal toch om sprintwedstrijden, die erg intens waren. Uiteraard is dit een zeer andere opdracht, maar ik heb me eigenlijk snel aan de autosport en de langere races aangepast. Ik kijk erg naar de 24 Uur van Zolder uit, toch een race met een mooi verleden die nog steeds heel wat mensen aanspreekt.”

De 24 Uur van Zolder start met de trainingen en kwalificaties op 8 augustus, tot diep in de avond met de spectaculaire nachttrainingen. Op vrijdag 9 augustus is er geen activiteit op de Limburgse omloop, maar zaterdag en zondag 10 en 11 augustus keert de actie volop terug. De race zelf start zaterdag om 17u00 (??), terwijl de finishvlag uiteraard 24 uur later valt.

(persbericht)