Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: SMP Ferrari pakt volle puntenpot na zes uur

Total Spa 24: SMP Ferrari pakt volle puntenpot na zes uur

Mikhail Aleshin, Davide Rigon en Miguel Molina, de drie rijders die aan de leiding staan in de Blancpain Endurance Cup, hebben na zes uur in de Total 24 Hours of Spa de punten van de eerste plek veroverd. De Ferrari-rijders van SMP Racing (#72) bleven buiten tijdens een hevige regenbui om niet terug te vallen achter de andere kanshebbers voor het kampioenschap.

Eerste achtervolgers Dennis Lind, Marco Mapelli en Andrea Calderelli (#563 FFF Racing Team) blijven achtervolgen na hun drive through, maar namen dus geen punten na zes uur wedstrijd.

Het Belgische WRT besliste om de #1 meteen binnen te roepen toen het begon te regenen, maar Davide Rigon bleef met de Ferrari erg lang buiten en verloor de leiding. Fred Vervisch is met de #25 Sainteloc Audi nu tweede in de wedstrijd, gevolgd door de #999 GruppeM Mercedes van Maximilian Götz.

Dries Vanthoor is na een eerdere drive through opgekommen naar de elfde plaats, terwijl ook de #117 Porsche van onder meer Laurens Vanthoor wat terugviel en nu zestiende is.

De Attempto Audi #55 van onder meer Steijn Schothorst is leider in de Silver Cup, terwijl Nicki Thiim met de Oman Racing with TF Sport Aston Martin #97 het klassement aanvoert in Pro-AM. Richard Abbra is met de Barwell Lamborghini #77 leider in Am.

Foto: Tino Jacobs