Home > Uncategorized > F3 Japan: nu ook met… Esteban Muth

F3 Japan: nu ook met… Esteban Muth

Net als zijn mentor André Lotterer zal nu ook Esteban Muth koers zetten naar het land van de rijzende zon. Onze landgenoot zal er deelnemen aan de volgende ronde van het Japanese Formula 3 Championship op het Sugo circuit mhet et YTB by Carlin team.

Dankzij André Lotterer en met de hulp van Strakka Racing krijgt Esteban Muth de kans zijn eenzittercarriére verder te zetten in het Japanse Formule3 kampioenschap. De 17-jarige Belg zal het komende weekend aan de start staan van de F3 race in Sugo. Nog maar onlangs voegde men Muth toe aan het Strakka Racing Junior Driver Development programma Nadat hij met het YTB by Carlin team kennis maakte overtuigde hij de renstal om hem voor de volgende manche in de Japanse competitie een bolide toe te vertrouwen.

“Met dank aan André Lotterer, Nick Leventis, Strakka Racing en YTB by Carlin, zonder wie ik helemaal niet in Sugo zou zijn”, liet Esteban weten “Japan was een springplank voor heel wat Europese rijders zoals André Lotterer maar ook Loïc Duval en Benoit Tréluyer. De mogelijkheid om hier een carrière te beginnen is er wel degelijk Ik ben daar nog ver van af maar dit is mijn eerste mogelijkheid, vooral omdat de kans bestaat dat ik aan de laatste twee evenementen kan deelnemen Ik kijk al uit naar de Dallara-Volkswagen en naar het circuit van Sugo. Het zal een uitdaging worden.

 Zijn broer O’Neill zal het komende weekend aanwezig zijn in de Total 24 Hours of Spa met het Strakka Racing team. Hij is nog steeds leider in het Duitse kampioenschap voor X30 karts. De 16-jarige hoopt om binnenkort zijn talent aan het stuur van een eenzitter te kunnen tonen.