Home > Rally > ERC > ERC: hattrick voor de Abarth 124 Rally in Rome

ERC: hattrick voor de Abarth 124 Rally in Rome

De Rally di Roma Capitale, de vijfde race van het Europees Kampioenschap ERC2, de vierde race van de Abarth Rally Cup en de vijfde race van de FIA R-GT Cup,  kende ook dit keer een zeer positieve afloop voor de Abarth 124 Rally. Het Poolse duo Dariusz Polonski en Lukasz Sitek van het Rallytechnology-team behaalden de overwinning, vóór het Italiaanse duo Zelindo Melegari en Corrado Bonato en het eveneens Italiaanse duo Andrea Nucita en Bernardo Di Caro, allebei van het Bernini Rally-team.

Voor Polonski is het de eerste overwinning van het seizoen, na twee tweede plaatsen in de Lepaja-rally van Letland en Polen. Melegari maakte zelfs zijn debuut met de Spider van de Schorpioen. Zo wist hij de koppositie in het algemeen klassement van het Europees Kampioenschap ERC2 te veroveren, waarin hij nu vóór Polonski staat. Nucita, die als regerend kampioen aanvankelijk aan de leiding stond dankzij zijn goede tijden voor de special stages, eindigde derde. Hij behoudt wel zijn koppositie in de Abarth Rally Cup, met slechts één punt voorsprong op Polonski.

Nucita begon inderdaad als leider aan de eerste manche, met een zeer hoog tempo. In de laatste special stage van de dag kreeg hij echter te kampen met een technisch probleem. Hij maakte nog wel een straffe comeback in de tweede manche, maar dat volstond niet voor de tweede plaats.
Dariusz Polonski (Rallytechnology): “Ik ben zeer blij met dit resultaat. Het was een zeer snelle race die de Abarth 124 zeer goed lag, ik heb nu een goed gevoel bij de auto. Veel toeschouwers, zeer uitnodigend”.
Zelindo Melegari (Bernini Rally): “Ik vond dat de Abarth 124 Rally het heel goed deed op dergelijke banen. Tijdens deze race leerde ik er beter mee omgaan; uiteindelijk wist ik de tweede plaats te behouden.”Andrea Nucita (Bernini Rally): “We lieten zien dat onze auto heel competitief is op dergelijke banen, waarop we in de buurt van de vierwielaangedreven turbo konden komen. Het is een positief resultaat voor het kampioenschap”.

De Rally di Roma Capitale was ook de vijfde race van de FIA R-GT Cup, waarin de door de Fransman Raphael Astier bestuurde Abarth 124 Rally regerend kampioen is. Dit jaar is de overwinning van een Abarth-piloot verzekerd, aangezien de eerste drie plaatsen in het algemeen klassement van het kampioenschap worden ingenomen door een Abarth-piloot. Op kop staat Enrico Brazzoli, met 75 punten dankzij 3 overwinningen, gevolgd door Dariusz Polonski met 25 punten en Zelindo Melegari met 18 punten.

(persbericht)

Klassement van de Abarth Rally Cup na de Rally di Roma Capitale:  1. Nucita (ITA) 77; 2. Polonski-Sitek (POL) 76; 3. Monarri-Chamorro (SPA) 25; 4. Garcia Perez-Diaz Negrin (SPA) en Zelindo Melegari (ITA) 18;  6.  Nitišs-Kulšs (LET) 15.

Klassement van het Europees Kampioenschap ERC2 na de Rally di Roma Capitale: 1. Zelindo Melegari  (ITA) Abarth  101; 2. Andrea Nucita (ITA) Abarth en Dariusz Polonski (POL) Abarth 90; 4. Juan Carlos Alonso (ARG) Mitsubishi 84; 5. Mashari Altefiri (KWT) Mitsubishi 48.

Klassement van de FIA R-GT Cup na de Rally di Roma Capitale: 1. Enrico Brazzoli (ITA) Abarth 75; 2. Dariusz Polonski (POL) Abarth 25; 3. Zelindo Melegari (ITA) Abarth en Petr Nesetril (CZE) Porsche 18; 5. Alberto Sassi (ITA) 15.