Home > F1 > F1: Mercedes viert tweehonderdste Grand Prix

F1: Mercedes viert tweehonderdste Grand Prix

Voor de thuiswedstrijd in Hockenheim hebben de Mercedes boys wat te vieren. Het zal immers de tweehonderste Grand Prix worden voor Mercedes-Benz als constructeur. Ter gelegenheid worden de wagens uitgedost met een “retro” Mercedes ster.

Bij dezelfde gelegenheid viert het merk ook zijn 125 jaar in de autosport. Een lange geschiedenis die terug gaat naar de eerste race in 1894, van Parijs naar Rouen, een wedstrijd gewonnen door Gottlieb Daimler, een pionier van het automobiel die mee aan de basis zou liggen van het ontstaan van Mercedes.

De driepuntige ster verscheen voor het eerst op de wagens in 1926 en werd daarna doorgezet op de befaamde “Zilverpijlen” in de jaren dertig. De terugkeer naar het hoogste niveau kwam er voor Mercedes  in 1954, met de onverslaanbare W196 en een dubbele wereldtitel voor Juan Manuel Fangio. Na de ramp op Le Mans in trok Mercedes zich terug in 1955 om pas in 1994 als motorleverancier opnieuw zijn opwachting te maken in de F1. Slechts na de overname van Brawn GP kwam Mercedes als volwaardig fabrieksteam terug in 2010 en haalde in 2012 opnieuw een overwinning. Een historische zege. Nico Rosberg werd de eerste Duitser die met een Duitse wagen een Grand Prix won sinds Hermann Lang in 1939!

Ondertussen telt Mercedes 96 overwinningen in 199 deelnames. Een indrukwekkende statistiek want dat is succesratio van bijna 50%. Het merk zal er dus zeker op gebrand zijn om in de thuisbasis van Hockenheim de 97ste zege binnen te halen nadat vorige maand er in Oostenrijk voor het eerst dit seizoen eens … niet werd gewonnen.

(foto: Jens Monnens)

You may also like
F1 Spielberg: Perez snelste in eerste oefensessie voor Verstappen en Bottas
F1 Frankrijk: Hamilton en Mercedes snelst in eerste training
F1: ook Mazepin snel met Mercedes
F1: De Grote Prijs van Nederland is terug!