Home > Circuit > GT > DTM Assen: Wittmann zet BMW op pole

DTM Assen: Wittmann zet BMW op pole

Marco Wittmann haalde met de RMG BMW de pole voor race1 deze middag in Assen. Achter Wittmann was het vooral een Audi festival met Rene Rast, Loic Duval en Pietro Fittipaldi die de eerste startrijen vervolledigden.

Het was met een tijd van 1’25″434 dat Wittmann in zijn eerste run de pole zette. Na een onderbreking voor het opruimen van de wagen van Aitken (stilgevallen op het circuit met benzinedruk problemen) vond niemand in zijn tweede run meer de snelheid om de poleman te bedreigen. “Na het wisselen van de banden vond ik gewoon geen grip meer“, verklaarde Rene Rast, uiteindelijk tweede met de Rosberg Audi. “Nu is het wachten op de regen“, grapte Rast die zijn strategie duidelijk al in gedachten heeft.

Met Loic Duval en Pietro Fittipaldi is ook de tweede startrij voor Audi. Fittipaldi liet de beste Belgische inbreng optekenen met een vierde plaats voor WRT Team Audi, waarvan Jonathan Aberdein zich op een 11de plaats zette. Hij volgt de troepen van RBM BMW, respectievelijk 7de, 9de en 10de met Van der Linde, Eng en Eriksson.

De race op zaterdag is er om 13u30.

 

 

You may also like
Spa 24: de line-up van WRT
In een notendop: GT en DTM
Spa 24: WRT onthult kleuren voor 72ste editie
GT World Barcelona: Vanthoor en Weerts kampioen