Home > Circuit > VW Fun Cup 25: sterke prestatie van Clubsport-Racing

VW Fun Cup 25: sterke prestatie van Clubsport-Racing

De Hankook 25 Hours VW Fun Cup zijn een ware klassieker op de autosportkalender van ons land, maar de race is meer dan alleen maar een sportief treffen. Het is een compleet evenement, met meer dan 120 deelnemers die het in een opperbeste sfeer tegen elkaar opnemen. Een van die teams is Clubsport-Racing, een team dat goed anderhalf jaar geleden boven het doopvond werd gehouden en vandaag trots mag zijn op het afgelegde parcours. De #354 Clubsport-Racing bolide zegevierde in de tweezitterklasse, een zeer mooie zege, met onder meer Tom Boonen aan het stuur van de bolide die plaats biedt aan de rijder… en een passagier.

De Hankook 25 Hours VW Fun Cup en de VW Fun Cup competitie voorstellen, hoeft amper nog. De bekende silhouette, met een centrale krachtbron is een heuse racewagen, maar doet uiteraard enorm denken aan de legendarische wagen die hier in de jaren ’60, ’70 en zelfs ’80 nog populair was. De competitie zelf ontstond in 1997 en is dus al meer dan 20 jaar één van de sterkhouders in de Belgische autosport.

Wij zijn goed anderhalf jaar geleden ingestapt aan boord van de competitie, we zochten immers een competitieve en betaalbare formule”, aldus de drijvende kracht achter Clubsport-Racing, Philip Vandewalle. “Voor ons lag de Fun Cup voor de hand omdat je veel kan leren, met veel wagens, die relatief eenvoudig zijn, maar vooral allemaal identiek. Het is puur racen, waarbij de rijder en het team het verschil maken. Bovendien is er een unieke feature aan de competitie, met name de aanwezigheid van de tweezitters. Hier kan de rijder een passagier aan boord meenemen, wat uiteraard mogelijkheden opent naar sponsors toe, en die persoon zit dan een hele rijbeurt naast de piloot, middenin het gewoel, een onvergetelijke ervaring. Als we de sport breed bekijken, dan kan je letterlijk nergens dichter bij de actie zitten dan in zo’n tweezitter. Je racet echt mee, daar waar mee voetballen, tennissen of wielrennen uiteraard nooit kan. En wij wonnen die competitie tijdens onze eerste deelname met alle vaste rijders van het team die voor de gelegenheid versterkt werden door Sam Dejonghe en Raf Van Belle. Het was puzzelen om de stints op elkaar af te stemmen en de strategieën toch te doen kloppen.” Het team werd in hun debuutjaar uitgeroepen tot revelatie van het jaar en behaalt nu tijdens het grootste event op de kalender dus ook het zilver in de Pure categorie van de gentlemen drivers of amateurs.

Met onze #415 (Tom Boonen, Johan Huygens, Marnik Battryn en Matts Breckpot) eindigden we algemeen op een 21ste plaats op 127 deelnemers, met onze gentlemen drivers op #114 (Philip Vandewalle, Bram Vanhengel, Olivier Aerts, Charly Demunter en Benoit Cornette) de 24ste, Maar die 2de plaats in Pure en vooral de 1ste plaats tussen de ervaren bi-place teams is een uitzonderlijk sterke teamprestatie! Voor een team dat amper twee seizoenen oud is, is dat geweldig en bovendien doen we het onder vrienden, de sfeer is fantastisch en elk raceweekend gewoon echt fun. Ik ben bijzonder fier op ons team, de samenwerking met Allure Team die het technische aspect voor hun rekening neemt en iedereen die bij dit team is betrokken. We gaan op deze weg verder werken en volgend seizoen komen we zeker nog sterker terug. Deze ervaring maakt dat we weten dat we een sterke basis hebben.

Na deze prestigieuze afspraak, richt de VW Fun Cup powered by Hankook het vizier op Nederland, meer bepaald Zandvoort, voor de Benelux Open Races op 14 en 15 september. Wat de volgende editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup betreft, die is voorzien tijdens het tweede weekend van juli 2020.

(persbericht)