Home > #Hoofdnieuws > Belcar Spa: zege voor Corten-Longin Sr na mooie wedstrijd

Belcar Spa: zege voor Corten-Longin Sr na mooie wedstrijd

In Spa-Francorchamps heeft Krafft Racing met Bert Longin en Christoff Corten de vierde wedstrijd van het Belcar Endurance Championship gewonnen. In hun Norma M20FC bleven ze drie andere open prototypes voor, met in volgorde de beide Deldiche Racing by JTB van De Cock-Joosen-Verbergt en Piessens-Boonen-Dejonghe, terwijl de leiders in het kampioenschap de broers Thiers en Jeffrey Van Hooydonck als vierde over de meet kwamen, voor de winnaars in Belcar 3, de Belgium Racing Lamborghini Super Trofeo van Derdaele-Saelens.
Het was een onderhoudende wedstrijd, met vooral een leuke strijd tussen de diverse Lamborghini en Norma in de beginfase van de enige Waalse uitstap van het nationale kampioenschap. De Italiaanse GT voelde zich goed op de omloop in de Ardennen en liet dat vooral in de openingsfase zien. Onder meer Yannick Hoogaars, Koen Wauters en Dylan Derdaele rolden de Norma op en namen de eerste ronden voor hun rekening. Later in de wedstrijd, namen de Franse proto’s weer het voortouw en uiteindelijk ging de zege naar Bert Longin en Christoff Corten.

Christoff Corten: “Het was een intense race, maar de homogeniteit van Bert en mij en het perfecte werk van Krafft Racing dat een perfecte auto klaarstoomde, deed de rest. Ik ben erg blij met deze zege.”

Deldiche Racing by JTB moest het dus stellen met een tweede en derde plek, na een eerste moeilijke pitstop van Luc De Cock. “Ik reed wat te ver en we verloren enkele seconden, de seconden die ons van de zege houden”, aldus De Cock. Bij Boonen en co, “was er een klein brandje na de pitstop en dat liet ons de nodige tijd verliezen.

In Belcar 2 was de zege voor Schouten-Vandierendonck-Teunkens in de Thems Racing Porsche, “na een wedstrijd die voor ons op een trackday leek”, aldus Vandierendonck. In Belcar 2 was de concurrentie inderdaad wat licht, na het afzeggen van onder meer Fred Bouvy. In Belcar 3 was het dus feest bij Belgium Racing, voor Independent Racing, van onder meer de broers Wauters, ook in een Lamborghini. De Mustang van Qvick-Rasse-Van Rompuy werd nog knap derde in de klasse.

In Belcar 4 wonnen Heyer-Spinoy (Veidec Silver Eagle Mercedes), terwijl de Saker van Van de Velde-Baeten won in Belcar 5 en om en neef Werck (BMW) het deden in Belcar 6.

Afspraak nu midden augustus voor de 24 Uur van Zolder.