Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Autosportwereld.be sprak met Malcolm Wilson

Spa 24: Autosportwereld.be sprak met Malcolm Wilson

Malcolm Wilson is niet alleen aanwezig op de wedstrijden van het WRC, de 63-jarige Brit is ook de man achter het team van Bentley Motorsport in de wedstrijden van de Blancpain Endurance en de Intercontinental GT Challenge. In Spa-Francorchamps sprak autosportwereld.be met de teammanager.

Bentley viert dit jaar zijn 100ste verjaardag en na enkele moeilijke seizoenen in de Total 24 Hours of Spa, wil het Britse merk absoluut winnen. Daarvoor zet het niet twee, maar vier fabriekswagens in en werden een aantal belangrijke zaken, waaronder de teamsamenstellingen herbekeken.

We hebben in het verleden inderdaad fouten gemaakt, waardoor we één of meerdere zeges in de Total 24 Hours of Spa gemist hebben”, aldus Wilson. “Dat is geen geheim en één van de belangrijke vaststellingen was dat twee auto’s eigenlijk te weinig is. Daarom opteren we dit seizoen voor twee teams van twee wagens, gescheiden entiteiten, die afzonderlijk werken, met eigen ingenieurs, een eigen teammanager, briefings enz. We zetten alles op alles om die zege in de grootste GT-race van de wereld te behalen. Onder meer van Belgische zijde hebben we gekozen om Markus Palttala en Maxime Soulet samen te zetten, net als de beide Spanjaarden, Soucek en Ordonnez.

WRC: op naar de toekomst

Maar ook het WRC is en blijf een prioriteit voor M-Sport. Ford is bezig aan een grondige lectuur van de nieuwe reglementen die vanaf 2022 de hybride technologie in de rallysport introduceren. “Niets te laat, anders zou het WRC wel eens kunnen afkalven. De switch is misschien zelfs één seizoen te laat gekomen, zeker de snelle evolutie van de wetenschap en industrie. Wie zegt dat er in 2022 niet heel andere mogelijkheden zullen op technologisch vlak en dat we misschien ‘te laat’ zijn. Ik hoop uiteraard op Ford of een andere constructeur om ons werk in WRC verder te zetten. Dit seizoen is goed, we hadden wat pech met de verloren zege in Corsica, maar ik voorzie dat in de tweede helft van het seizoen nog mogelijkheden krijgen om te winnen, zeker met Elfyn in Duitsland en eerder met Teemu in Finland. Ook Turkije zou ons moeten liggen. ”