Home > #Hoofdnieuws > BRC Ypres: Neuville over Ogier, het WK en veel meer

BRC Ypres: Neuville over Ogier, het WK en veel meer

Thierry Neuville sprak eerder deze week al met autosportwereld.be, maar vandaag schoven we opnieuw aan met de viervoudige vicewereldkampioen rally. Hij had het over een heel aantal verschillende onderwerpen:

Sébastien Ogier: “Niet mijn beste vriend, maar hij zal de grootste tegenstander blijven voor de titel. Hij heeft een enorm rally-inzicht en een gigantische ervaring, maar anderzijds is hij onder druk te komen staan en hij maakt dus ook fouten. We kunnen hem aan. Mijn relatie zal echter nooit een zijn om op vakantie te gaan.”

De Hyundai i20 WRC: “De auto krijgt binnenkort een mooie update, vooral aerodynamisch, en na 1 juli weten we wat het zal geven, want dan starten de testen voor Finland. Onze wagen is een troef in de titelstrijd vanwege de consistentie en de betrouwbaarheid. De testen voor Duitsland volgen na Finland.”

De titel: “Ik zou ook zeer gelukkig zijn met de bekroning bij de constructeurs, maar een rijdertitel blijft voor ons (Gilsoul en Neuville zelf nvdr.) een individuele bekroning. Het team hecht uiteraard veel belang aan de merkentitel en de inspanningen van het team bewijzen dat ook. Een van de twee titels halen is een must, maar we willen natuurlijk meer.”

Ieper: “We hebben hier erg veel fans, de mensen laten geen mogelijkheid liggen om met ons op de foto te kunnen. Het is indrukwekkend. Maar het is goed voor Hyundai uiteraard!”

De tweede helft van het seizoen: “In Finland zal Toyota erg sterk zijn, Duitsland daar heeft iedereen kansen. Turkije zou onze wagen zeer goed moeten liggen, al hebben de anderen ook progressie gemaakt. Wales is weer een open wedstrijd, Spanje en Australië daar is de startorde belangrijk.”

http://www.autosportwereld.be/2019/06/27/brc-ieper-neuville-klaar-voor-tweede-helft-seizoen/