Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: Mercedes-Porsche in openingsuur

Ring 24: Mercedes-Porsche in openingsuur

Het openingsuur van de 47ste editie van de Nürburgring was stevig. Bij de start ging de BMW M6 GT3 van Augusto Farfus rond, maar de rest van de meute raakte heelhuids over het GP Circuit, om vervolgens de wouden van de Eifel in te duiken.

© Foto: Jens Mommens

Vooraan kregen we snel een duel tussen Mercedes en Porsche, waarbij Maro Engel (Mercedes) de leiding in handen hield, al deed Kevin Estre zijn stinkende best om er in zijn Porsche 911 langs te raken. Na goed 45 minuten racen leidde de Black Falcon Mercedes AMG-GT3 met een fractie van een seconde op de Manthey-Racing Porsche. Na de eerste pitstops is het de #1 Porsche van Frédéric Makowiecki die door een andere strategie leidt.

De antiheld van de openingsfase was zonder meer Lance David Arnold (Mann-Filter Mercedes), want hij verloor bij het dubbelen aan Karussell drie plaatsen en ook later leek hij het moeilijk te hebben met het verkeer. Vooraan vinden we dus naast de Porsche van Laurens Vanthoor ook nog de Audi van onder meer Vervisch en Dries Vanthoor, als eerste Audi.
De overige Belgen maakten een probleemloos openingsuur door.