Home > Circuit > F4 France: Sten Van Der Henst wil progressie in Spa

F4 France: Sten Van Der Henst wil progressie in Spa

Wie de autosport van naderbij volgt, weet dat er ook dit seizoen een Belgische rijder in de Franse F4 van start gaat. De Antwerpenaar Sten Van Der Henst is de opvolger van onder meer de beloften Ugo De Wilde en Gilles Magnus, maar ook van Stoffel Vandoorne, die ook zijn eerste stappen in de Franse serie zette. Dit weekend racet Sten voor eigen publiek op wat voor veel rijders, nog steeds de mooiste omloop van de wereld is, Spa-Francorchamps. De jonge Antwerpenaar wil in Spa voor eigen publiek laten zien, wat hij kan.

“Dat klopt, dit is zo een mooi circuit… Ik ben echt trots om hier te racen en het doet me ongelofelijk veel om te kunnen starten voor mijn eigen, Belgische publiek”, vertelt de jonge belofte net na de kwalificaties van vrijdag. “Bovendien ligt het circuit me ook, ik voel me hier beter dan op de omlopen die we voorheen hebben aangedaan, het smalle Nogaro en vooral de stratenomloop van Pau. Ik voel me beter op een brede, snelle omloop als Spa-Francorchamps. Alles is hier veel natuurlijker en ik denk dat me dat gewoon beter ligt. Dat betekent dat ik ook veel progressie wil maken.”

Sten Van Der Henst is de enige Belg dit seizoen in de Formula 4, maar hij krijgt veel tips van Gilles Magnus, streekgenoot en uiteraard ook een voormalige vicekampioen van de Franse F4. “Het is erg handig om iemand te kennen die hier al geracet heeft, je leert altijd dingen bij, over het racen, maar ook over de omgeving van de autosport.”

Sportief heeft Sten Van Der Henst een mooie stap vooruit gezet in Spa-Francorchamps, want waar hij in de vorige races op net iets meer dan een seconde van de snelste rijders in de kwalificatie zat, is dat nu nog drie tienden. Ik heb vooral bij het remmen veel gewonnen en zoals ik al zei, het circuit ligt me enorm goed. Ik wil dit weekend minstens in de top-5 eindigen en veel punten scoren. Ik kijk bijzonder uit naar de race van zaterdag (één) en zondag (twee).