Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: een blik op de opgevers

Le Mans 24: een blik op de opgevers

Met iets meer dan vier uur te gaan in de 24 Uur van Le Mans tellen we elf opgevers verdeeld over de vier klassen. Hieronder een overzicht.

LMP1

In de topklasse verloren we, eigenlijk niet geheel onverwacht, de twee minst competitieve wagens van ByKolles (motor) en DragonSpeed (versnellingsbak). Na middernacht ging Egor Orudzhev in de #17 van SMP Racing van de baan, wat zorgde voor een derde opgave op in totaal acht wagens in LMP1.

LMP2

Ook in LMP2 noteren we drie opgaves. Pastor Maldonado crashte met de Oreca van DragonSpeed en ook de #37 van Jackie Chan DC Racing verdween zondagochtend uit de wedstrijd. De ARC Bratislava Ligier ging zo al niet goed en ging heel vroeg in de ochtend uit koers na een sortie.

GTE Pro

De Corvette #64 en de Aston Martin #95 crashten uit koers in GTE Pro, terwijl op de #71 Ferrari van AF Corse de motor stuk ging. Ook Maxime Martin (Aston Martin ##97) en Laurens Vanthoor (Porsche #92) kenden hun deel van de pech maar zijn wel nog in de wedstrijd.

GTE Am

De Dempsey-Proton Porsche #88 van de polesitters in GTE Am was betrokken in het ongeval met de Corvette en is samen met de #98 Aston Martin een opgever in deze klasse.

Foto © Jens Mommens

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
In een notendop: uithouding
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad