Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: plots incidenten en Alonso leidt

Le Mans 24: plots incidenten en Alonso leidt

In Le Mans heeft de eerste safetycar-interventie ervoor gezorgd dat het nu de #8 Toyota TS050 is, die vooraan de dienst uitmaakt. Het verschil tussen José Maria Lopez en Kazuki Nakajima smolt bij twee interventies als sneeuw voor de zon en de winnaars van vorig jaar, Buemi-Alonso-Nakajima leiden nu. Op de derde plek vinden we na een incident met de SMP BR01 van Stoffel Vandoorne nu de andere Russische SMP LMP1, de bolide van Sirotkin-Orudzhev-Sarrazin.

De wedstrijd in Le Mans verliep lang behoorlijk vlekkeloos, op wat schuivers en hier en daar een klein probleem na. Enkel de DragonSpeed BR (versnellingsbak) staat al geruime tijd stil en uiteraard is ook de Corvette #64 niet ongeschonden uit de crash met de #88 Dempsey-Proton Porsche gekomen. Of de Amerikaan nog zal rijden, is de vraag, sowieso zien we de auto niet meer vooraan in GTE terug. Even later ging ook Thomas Laurent met de #3 Rebellion R13 hard de muur in, bij het aanremmen van de tweede chicane op de Hunaudieres. Mikhail Aleshin, de teamgenoot van Vandoorne, kreeg wat brokstukken op de auto, maakte een korte stop en is nu vierde. Ook Laurent is weer op weg.

GTE titanenstrijd

In GTE Pro is de strijd indrukwekkend en dat is dan nog een understatement. Porsche, Ferrari en Ford maken onderling uit wie zal winnen, maar met 11 wagens is het dan wel onmogelijk te zeggen, wie de beste kansen heeft. Verder rest er ook nog één Corvette, ook mee vooraan, terwijl Aston en BMW kansloos vanop afstand toekijken. IN GTE Am leidt de Ford GTE van onder meer Jeroen Bleekemolen. Hier verloren we overigens de Aston Martin van Lamy-Laua-Dalla Lama.