Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Tänak op eenzame hoogte

WRC Sardinië: Tänak op eenzame hoogte

Ott Tänak heeft vandaag in Sardinië de concurrentie gewoon verloren gereden. De Toyota-rijder won alle proeven en leidt comfortabel voor Dani Sordo (Hyundai) en Teemu Suninen (Ford). Tänak wordt zonder tegenslag ook de nieuwe leider in het WK. Ondertussen schoof Thierry Neuville één plaats, van zeven naar zes, op, door problemen van Kris Meeke en indien Hyundai het ploegenspel speelt, kan Neuville ook vijfde worden.

Foto: © WRC

De overmacht van de Est Tänak is nog zelden gezien de laatste seizoenen. KP na KP schoof hij weg van de achtervolgers en niet eens met tienden van een seconde. In KP9 pakte hij maar liefst negen seconden op Sordo, tweede op het timesheet…
Achter Tänak en Sordo is Suninen mooi derde, voor zijn teamgenoot Elfyn Evans. Andreas Mikkelsen (Hyundai) is nu vijfde, nadat Kris Meeke (Toyota) in de laatste proef van de dag een lekke band had. Neuville schuift zo op naar de zesde stek en mogelijk opent dat de deur tot teamorders bij de Koreanen. “De auto is niet goed”, was de wat beknopte commentaar van de Belg, die een foutloze dag reed, maar zonder een vuist te maken tegen de mannen voor hem.”Morgen moet beter”, sloot hij de analyse af.

Morgen staan er nog vier proeven op het menu.

http://www.autosportwereld.be/2019/06/15/wrc-sardinie-tanak-oppermachtig-neuville-zonder-vertrouwen/