Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Toyota leider na furieus eerste uur

Le Mans 24: Toyota leider na furieus eerste uur

Mike Conway heeft als polesitter na het eerste wedstrijduur de leiding in handen in de 24 Heures du Mans. Met Toyota #7 wist hij al een mooie kloof van een tiental seconden te slaan met de tweede wagen van het Japanse merk.

De start verliep veilig maar wel furieus, met meteen een nieuw ronderecord op naam van Conway in Toyota #7 en schitterende gevechten tussen Rebellion en SMP Racing in LMP1 en ook in GTE Pro, waar Antonio Garcia vroeg in de race de leiding overnam van de Aston Martin van Nicki Thiim.

Problemen bij Rebellion

Na minder dan een half uur racen kwam een groot deel van het veld al voor het eerst naar de pits, hoewel het ondanks wat gedruppel aan Mulsanne eigenlijk droog bleef. Problemen waren er eerst voor de Duqueine Engineering LMP2 Oreca #30 en later ging het ook fout voor Bruno Senna, die de Rebellion #1 na goed vijftig minuten traag opnieuw richting de pits stuurde. Drama voor een van de kanshebbers op het podium.

Vandoorne vierde

De #1 van Rebellion is momenteel derde, gevolgd door de SMP BR1 #11 van onder meer Stoffel Vandoorne. De Porsche van Laurens Vanthoor is na een uur tweede in GTE Pro en Maxime Martin is met zijn Aston Martin zeventiende en laatste in de klasse. Leider in LMP2 is de #36 Signatech Alpine van Nicolas Lapierre. Een Full Course Yellow kort voor het uur zorgde voor chaos bij Proton Competition, waar de #88 even in de rondte ging en de #54 Spirit of Race Ferrari van Giancarlo Fisichella de leiding in handen heeft in GTE Am.

Foto’s © Vincent Huybrechts

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
In een notendop: uithouding
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad