Home > #Hoofdnieuws > Formula E: seizoen 2019-2020 voorgesteld

Formula E: seizoen 2019-2020 voorgesteld

Tijdens de vergadering van de FIA World Motorsport Council in Parijs is de kalender van het volgende seizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap voorgesteld. Londen keert na een aantal seizoenen terug en Seoul maakt zijn opwachting. Zwitserland en Monaco ontbreken daarentegen.

Tekst © René de Boer met bewerking

Het seizoen begint met een dubbele race in Ad Diryah in Saoedi-Arabië, met een seizoensstart op 22 en 23 november, wat wel betekent dat het samenvalt met de Intercontinental GT Challenge in Kyalami en de gecombineerde DTM- en Super GT-race in Fuji. Midden december volgt een race die nog moet benoemd worden en dan staan Chili en Mexico, Hong Kong en nog eens China op de kalender.

Het Europese deel van de kalender begint op 4 april in Rome en wordt voortgezet in Parijs. Op 3 mei is er dan een optreden in Seoul, nieuw op de kalender. Eind mei is er opnieuw een race in Berlijn, gevolgd door New York, waar ditmaal één in plaats van tot dusver twee wedstrijden gehouden worden. New York is ook niet langer de locatie voor de seizoensfinale, want die wordt nu op 25 en 26 juli gehouden in Londen.

Opmerkelijk is dat er drie ‘clashes’ tussen de Formule E en de kalender van het FIA WEC, waarbij er eerder een soort ‘gentlemen’s agreement’ was om evenementen van de beide series niet te laten samenvallen, vooral vanwege het feit dat meerdere coureurs de deelname aan beide kampioenschappen combineren. Dit seizoen zijn dat Sébastien Buemi, José María López, André Lotterer en Sam Bird, plus een incidentele WEC-rijders als Jean-Eric Vergne, terwijl Brendon Hartley volgend jaar vrijwel zeker Formule E rijdt. Nu valt de voor 14 december geplande Formule E-race samen met de FIA WEC in Bahrein, de Chinese ronde met de FIA WEC in Sebring en de race in Seoul met de FIA WEC in Spa-Francorchamps.