Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Toyota en Vanthoor naar voorlopige pole

Le Mans 24: Toyota en Vanthoor naar voorlopige pole

Toyota palmt na twee van drie kwalificatiesessies voor de 24 Heures du Mans de voorlopige eerste startrij in. Zowel de #7 als de #8 reden al vroeg in de sessie tijden in 3’15, terwijl de Porsche #92 van onder meer onze landgenoot Laurens Vanthoor naar de voorlopige pole snelde in GTE Pro.

Vroeg in de sessie stelde Toyota orde op zaken. De #7 van Kamui Kobayashi realiseerde een 3’15.497 en was vier tienden sneller dan de #8 van Kazuki Nakajima, die na de eerste sessie gisteren pas vierde was. De SMP Racing BR1 #11 van onder meer de Belg Stoffel Vandoorne vinden we op net geen anderhalve seconde nu terug op een knappe derde plaats.

Na amper 25 minuten werd de sessie een tijd lang stilgelegd door een oliespoor veroorzaakt door de rokende Rebellion #3 van Thomas Laurent. Die wagen is nu voorlopig zesde, na de tweede SMP BR1 #17 en de snelste Rebellion, de #1 van onder meer André Lotterer op de vierde plaats.

De DragonSpeed Oreca #31 van Pastor Maldonado, Anthony Davidson en Roberto Gonzalez behoudt de voorlopige pole in LMP2, gevolgd door de Jackie Chan DC Racing Oreca #38 van Ho-Pin Tung en de Signatech Alpine #36 van Nicolas Lapierre.

Vanthoor bovenaan in GT

In de GTE Pro-categorie zorgde Michael Christensen ervoor dat Porsche bovenaan de tabellen kwam te staan. De 3’49.388 van de Deen, die de #92 deelt met Kevin Estre en Laurens Vanthoor, was nog geen tiende van een seconde sneller dan de tijd van Antonio Garcia in Corvette #63. De Ford #67 van Harry Tincknell zakte in deze sessie terug van de eerste naar de derde plek. De Aston Martin #97 van Maxime Martin staat nu zesde in de klasse.

In GTE Am is de pole voorlopig onveranderd in handen van de Dempsey-Proton Porsche #88 van onder meer Matteo Cairoli, terwijl Jörg Bergmeister in het exemplaar van Project 1 wist op te klimmen naar de tweede plaats.

Forfait Tracy Krohn

In deze klasse noteren we het forfait van de Proton Porsche #99, de wagen die gisteren met Tracy Krohn achter het stuur zwaar crashte in de vrije training. Krohn raakt niet tijdig fit om de race te starten.

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
In een notendop: uithouding
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad