Home > #Hoofdnieuws > Oliver Gavin: “Competitie in GTE is buitengewoon”

Oliver Gavin: “Competitie in GTE is buitengewoon”

Oliver Gavin maakt al sinds 2002 deel uit van Corvette Racing en heeft een palmares om van te duizelen. Autosportwereld.be had een gesprek met de 46-jarige Brit.

Vijf overwinningen in de GT-categorie in de 24 Heures du Mans, vijfvoudig kampioen in de American Le Mans Series en vijf overwinningen in de 12 Hours of Sebring en Petit Le Mans. Dat is kort samengevat het palmares van Gavin, die het merk nu al zeventien jaar trouw is gebleven.

“En toch blijft het speciaal om hier elk jaar opnieuw te komen”, vertelt Gavin tijdens een persoonlijk gesprek. “Je merkt aan de fans dat ze van de kleuren en het gebrul van de Corvette houden en dat het merk deel uitmaakt van de geschiedenis van de grootste autorace in de wereld.”

“Le Mans kiest zelf een gelukkige”

Gavin is zich bewust van het niveau in de GTE Pro-categorie, waar Corvette moet opboksen tegen constructeurs zoals Ford, Porsche, Aston Martin , BMW en Ferrari. “Het niveau in GT is buitengewoon en ongezien”, klinkt het. “We hebben een erg ervaren team en ook de rijders weten wat ze moeten doen, dus ik schat onze kansen even hoog in als andere jaren. Elk jaar kunnen we wel exact aanduiden waarom we wel of niet succesvol waren, maar Le Mans beslist altijd zelf wie het geluk al dan niet aan zijn zijde heeft.”

Corvette lijkt aan zijn laatste jaar toe met de C7.R, een auto die dit jaar voor de zesde keer op de grid staat. “Dit is een erg speciale auto voor mij, maar dat geldt ook voor de C5.R en de C6.R”, vertelt Gavin. “We zijn de auto blijven ontwikkelen en gaan steeds op zoek naar oplossingen om de snel evoluerende concurrentie bij te houden. Met deze wagen zitten we wel ongeveer aan het maximum, dus de kans is inderdaad bestaande dat we overschakelen naar een nieuwe auto.”

Foto © Vincent Huybrechts

You may also like
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad
Le Mans 24: ook mooi programma naast het circuit
50 jaar film ‘Le Mans’