Home > #Hoofdnieuws > Beeld van het weekend…

Beeld van het weekend…

Het beeld van het weekend is ditmaal… een opiniestuk:

In minder dan 10 uur tijd zijn we tweemaal geconfronteerd met de onkunde van de wedstrijdleiders in een autorace. In Spa mocht en kon alles tijdens de tweede race van de TCR Europe, waarbij nauwelijks iemand een straf kreeg voor inbreuken die zwaar over de schreef gingen, terwijl tijdens de F1 in Montreal, een zege werd ontnomen aan de rechtmatige winnaar. Dat autosport en sportfederaties in het algemeen meer kwaad dan goed voor de sport doen, weten we ondertussen al geruime tijd, maar opnieuw werden we vandaag met de neus op de feiten gedrukt.

Cynischer kan het amper, maar uitgerekend op een omloop vernoemd naar een racer in hart en nieren, Gilles Villeneuve, hebben de wedstrijdleiders van de F1 de autosport een zoveelste uppercut gegeven. Bovendien dienen we te onderlijnen dan de Italiaan Emanuele Pirro, die het college voorzat, onder meer naam heeft gemaakt in de toerwagenracerij, een tak van de autosport, waar de ‘inbreuk’ van Sebastian Vettel zelfs niet eens zou opgemerkt zijn. Hypocrisie in al zijn vormen. Wie herinnert zich immers niet de straatgevechten tussen Audi, BMW, Alfa en andere merken in Duitsland, Engeland en Italië.

Het sierde Vettel dat hij het publiek aanmaande het boegeroep niet tegen de Brit Lewis Hamilton te richten, maar wel tegen de mannen in hemdsmouwen, die achter gesloten deuren, niet durven naar buiten te treden. Heren, misschien had u de microfoon even ter hand moeten nemen om uw beslissing te rechtvaardigen. Voor een keer zou een volksjury perfect zijn werk hebben kunnen doen…

Fijne avond verder

Joost Custes