Home > #Hoofdnieuws > F1 Canada: Hamilton zegeviert na strenge tijdstraf Vettel

F1 Canada: Hamilton zegeviert na strenge tijdstraf Vettel

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft na een wel erg strenge tijdstraf van vijf seconden voor Sebastian Vettel (Ferrari) de Grote Prijs Formule 1 van Canada gewonnen. Vettel kwam als eerste over de streep maar moest vrede nemen met de tweede plaats, gevolgd door zijn teamgenoot Charles Leclerc.

In de strijd om de overwinning ging leider Vettel in bocht 4 even door het gras, waarna hij net voor Hamilton opnieuw de baan op kwam. De stewards oordeelden dat de Duitser te onvoorzichtig invoegde en gaven Vettel vijf seconden straftijd, waardoor Hamilton met de zege ging lopen.

Ongeziene taferelen

Dat zorgde voor ongeziene beelden na de finish. Vettel weigerde zijn wagen in het parc fermé voor de top-3 te plaatsen, plaatste het bordje met het nummer 2 voor de wagen van Hamilton en trok furieus richting het podium. Het laatste woord lijkt hier nog niet over gezegd en ook het publiek liet zijn ongenoegen blijken.

De race zelf had verder weinig om het lijf, met enkel opgaves voor McLaren-rijder Lando Norris en de Toro Rosso van Alexander Albon. Valtteri Bottas zette met zijn Mercedes in de slotfase de snelste rondetijd neer en werd vierde, gevolgd door de Red Bull van Max Verstappen en Renault-rijders Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg. Pierre Gasly kwam met zijn Red Bull niet verder dan de achtste plaats voor de Racing Point van Lance Stroll en de Toro Rosso van Daniil Kvyat.

Lewis Hamilton doet een goede zaak in het WK en neemt afstand van zijn teamgenoot Valtteri Bottas, terwijl Mercedes ook aan de leiding blijft in het WK voor constructeurs.

Foto © Scuderia Ferrari