Home > #Hoofdnieuws > F1 Canada: Vettel klopt Hamilton in spannende kwalificatie

F1 Canada: Vettel klopt Hamilton in spannende kwalificatie

Sebastian Vettel start zondag vanuit pole position tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Canada. Op het circuit van Montreal versloeg de Ferrari-rijder op het laatste nippertje regerend wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes).

De grote pechvogel van de kwalificaties is zonder twijfel Red Bull-rijder Max Verstappen. De Nederlander probeerde in Q2 met mediumbanden door te stoten naar Q3, maar moest toch nog switchen naar de zachtere compound om zich van een plaatsje bij de eerste tien te verzekeren.

Crash Magnussen

Net wanneer Verstappen aan zijn snelle rondje bezig was, crashte de Haas van Kevin Magnussen bij het uitkomen van de laatste chicane in de muur. De sessie ging op rood en aangezien de tijd ondertussen verstreken was, kon Verstappen zijn elfde chrono niet meer verbeteren.

Vooraan versloeg Vettel dus zijn grote rivaal Hamilton, terwijl Charles Leclerc zich in de tweede Ferrari als derde kwalificeerde. Daniel Ricciardo was verrassend vierde met de Renault, gevolgd door de Red Bull van Pierre Gasly en de Mercedes van Valtteri Bottas.

Ook Nico Hülkenberg in de tweede Renault, McLaren-rijders Lando Norris en Carlos Sainz en de onfortuinlijke Kevin Magnussen beëindigden de kwalificaties in de top-10.

De race start zondag om 20:10 Belgische tijd.

Foto © Scuderia Ferrari