Home > Circuit > FR Eurocup: M2 Competition keert tevreden terug uit Paul Ricard

FR Eurocup: M2 Competition keert tevreden terug uit Paul Ricard

M2 Competition, het Belgische team uit Halle bij Brussel vocht afgelopen weekend mee voor de zege bij de rookies in de Formula Renault Eurocup.

Hun rijder Kush Maini liep op het circuit van Paul Ricard de zege echter mis na een mooie remonte. In het evenement, waarbij twee races werden afgewerkt, reed de 18-jarige Indiƫr Kush Maini naar een zesde plaats in de eerste race, op acht tiende van een seconde van plaats vijf en de rookie-zege.

Voor de race op zondag kwalificeerde hij zich op de vijfde plaats, de hoogste startplaats voor een rookie (en een exploot dat hij al voor de derde maalt dit seizoen realiseerde). Hij volgde in de race goed op de vijfde positie maar beschadigde de voorvleugel op een kerbstone. Hij moest naar de pits en daardoor waren zijn kansen verkeken. Voor zijn ploeggenoot, de Duitser Lucas Alecco Roy, kwam het er op aan ervaring op te doen. Hij kwam tweemaal aan de finish (17de en 16de) ondanks problemen onderweg.

Het was weer een moeilijk weekend, maar het is wel duidelijk dat we een snelle auto hebben. Kush was makkelijk de snelste rookie en Lucas had twee goede wedstrijden. Na deze hectische start van het seizoen kunnen we nu even rusten en de batterijen opladen. We gaan verder onze sterktes uitbouwen en kijken uit om het seizoen op een hoge noot af te ronden“, aldus team-manager Jonathan Moury

Voor het M2 Competition team is de volgende race een thuisrace, op Spa-Francorchamps in het weekend van 27 en 28 juli.

(foto: M2 Competition)

You may also like
British GT: debuut voor M2 Competition in Spa
TRS: M2 Competition wint titel voor teams