Home > Circuit > Superprix Zolder: reacties uit de pitlane

Superprix Zolder: reacties uit de pitlane

Een stralende zon in combinatie met hoge temperaturen zorgden voor een zomers raceweekend tijdens de Superprix van Zolder. Het leverde een mooie wedstrijd op met enkele mooie prestaties. Na het podium spraken enkele hoofdrolspelers over de race.

Gilles Magnus: “Het is ongelofelijk dat ik hier als winnaar over de lijn reed. Gisteren lag ik nog met veertig graden koorts in bed. Geen haar op mijn hoofd die er toen nog maar aan dacht om te rijden. Vandaag voelde ik me echter beter en waagde ik het er toch op. Onze eerste stint verliep moeilijk. We hadden moeite om de wagen onder de knie te krijgen, maar naar verloop van tijd verliep het beter en beter. We probeerden de hele tijd zo dicht mogelijk bij de normtijd te rijden. Dat was soms lastig voor mij, maar uiteindelijk bleek het de perfecte stint. Ik zal deze overwinning zeker niet snel vergeten. Het team was ook super vandaag. Ik wil hen bedanken voor het werk dat ze geleverd hebben.”

Tom Boonen: “De race begon goed voor ons. We hadden in deze moeilijke, warme omstandigheden een perfecte start. Na goed 50 minuten nam ik het stuur over. Het ging goed tot er opeens een storing was in de oliedruk. Een halve stint lang sukkelde ik met het probleem en zo verloren we veel tijd. We konden echt geen constante tijden meer rijden. Sam (Dejonghe) moest tot slot een volledige stint rijden met dit probleem. We mogen blij zijn dat we deze wedstrijd nog als tweede eindigen, want onze zusterwagen begaf het vijf minuten voor de finish. De turbomotoren lijden wel onder deze warmte. Het was wel een goede test voor ons omdat we voor de eerste keer samen reden. Al bij al was het in deze omstandigheden een goed weekend.”

Erik Qvick: “Ik kon me geen beter verjaardagscadeau indenken. We hadden nooit durven dromen van een overwinning hier, maar toch hebben we het gehaald. In de kwalificaties waren we nog anderhalve seconde trager dan de Lamborghini, maar onze race pace bleek erg goed. Vooral de banden presteerden goed in deze omstandigheden. Iedereen reed een perfecte stint en hoe dichter we bij de finish kwamen, hoe meer we er in geloofden. Toch overtreft dit onze stoutste verwachtingen. De wagen is echt subliem en dat geeft heel vertrouwen voor de toekomst.”

You may also like
Zolder Superprix: galerij op zondag
Superprix Zolder: overzicht van zondagochtend