Home > Circuit > NASCAR: Gabillon boekt eerste zege, Longin opnieuw tweede

NASCAR: Gabillon boekt eerste zege, Longin opnieuw tweede

Frédéric Gabillon (RDV Competition) heeft in Brands Hatch zijn eerste zege van het seizoen behaald in de NASCAR Whelen Euro Series. Onze landgenoot Stienes Longin werd net als gisteren tweede.

Gabillon startte vanop de pole, maar moest de leiding al snel afgeven aan Loris Hezemans. De safety car gooide echter roet in het eten voor de Nederlander. Bij de herstart was Hezemans te vroeg weg en werd daarvoor beboet met een drive through penalty. Weg was het podium voor hem. Gabillon nam zo opnieuw de leiding over en behield die plaats tot het einde.

Longin drong in de laatste ronden nog aan, maar Gabillon hield stand. “Het was een erg lastige koers”, aldus Gabillon. “Stienes was zeer snel en ik moest meerdere keren de deur dicht doen om zijn aanvallen te pareren. Ik had ook geen tractie meer. Hij was vandaag zeker de snelste, maar zo is het nu eenmaal. Ik ben zeer blij om weer te kunnen aanknopen met een zege.”

Longin was de tweede wedstrijd van het weekend op plaats vier gestart, maar kon na de drive through penalty van Loris Hezemans opschuiven naar plaats drie. De safety car moest ondertussen ook een tweede maal tussenkomen. Bij de laatste herstart schoof Longin voorbij zijn teamgenoot Nicolo Rocca. Vanaf dan opende hij de jacht op Gabillon, maar die gaf geen krimp. Geen overwinning dus voor Longin ondanks een ijzersterk weekend. “Fred was zeer competitief. Hij verdedigde hard en maakte geen fouten. Inhalen was dus onmogelijk vandaag”, vertelt Longin. “Ik moet nog altijd wachten op mijn eerste zege, maar ik ben blij dat ik dit weekend veel punten kon sprokkelen voor het kampioenschap.”

De winnaar van gisteren, Alon Day mocht vandaag als derde mee op het podium. Hij blijft leider in de tussenstand met een voorsprong van 19 punten op Longin. Op het einde van de maand trekt het Euro NASCAR voor het eerst naar de Autodrom Most.

 

You may also like
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen
Circuit Zolder redt (bijna) volledige seizoen, “Toekomst verzekerd,” zegt directeur Pribylla