Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal: Tänak versus Meeke en Neuville voor de zege

WRC Portugal: Tänak versus Meeke en Neuville voor de zege

In Portugal is de zevende WRC-manche op een ware thriller aan het uitdraaien. Ott Tänak leidt nog steeds, maar de Est kende in de afsluitende proef problemen met de schokbreker van zijn Toyota en verloor goed de helft van zijn bonus op Kris Meeke, zijn teamgenoot bij Toyota en de nummer drie in de tussenstand, onze landgenoot Thierry Neuville in zijn Hyundai. Jari-Matti Latvala verliet dan weer het strijdtoneel… met een defecte schokbreker en Sébastien Ogier lijkt in zijn Citroën C3 WRC niet in staat om het tempo van de top-3 te volgen.

Tänak 1 – Neuville 2, dat is de verdeling van de snelste chrono’s in de proeven deze namiddag en zo zien we meteen dat het gevecht om de zege intenser en intenser wordt. Neuville is duidelijk over zijn crash van Chili heen en zet de Est onder druk, wat morgen tot een schitterend slotakkoord kan leiden. Neuville won gisteren ook al de twee afsluitende proeven en nadert zo tot op 9,2 seconden van Tänak. Tussen hen is Kris Meeke echter de potentiële derde hond in het spel, op goed 4 seconden van de leider. “Ik probeerde om alles te geven”, aldus Neuville, “ik rook water (afkomstig van het koelsysteemnvdr.), maar de auto is al bij al ok.”

Sébastien Ogier rijdt achter het trio, maar kan niet dicht genoeg komen om een aanspraak op de zege te maken. “Het was beter deze ochtend, maar al bij al was het zo slecht niet.”

Morgen staan nog vijf proeven op het menu, met tweemaal Fafe, waar de laatste passage als Powerstage geldt. Geven we nog mee dat de Mevius-Wydaeghe als tiende in WRC2 standhouden.